-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 27

Pačėsas: „Jankūnu domimės labai rimtai“

Neplonėjančia pinigine galintis pasigirti Gdynės „Prokom“ klubas savo gretose norėtų matyti lietuvius. Šios ekipos vyriausiasis treneris Tomas Pačėsas portalui BasketNews.lt patvirtino, kad domimasi tiek Pauliumi Jankūnu, tiek Simu Jasaičiu.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Organizatorių nuotr.

Apie trenerio susitikimą su P.Jankūnu BasketNews.lt rašė dar šeštadienį. Pirmadienį T.Pačėsas patvirtino, kad buvęs žalgirietis – labai trokštamas Gdynėje.

„Su Pauliumi daug apie tai bendravome, nes juo domimės labai rimtai“, – atskleidė T.Pačėsas.

Kitą sezoną „Prokom“ iš Sopoto persikels į greta esančią Gdynę. Anot komandos vyriausiojo trenerio, tokį pasikeitimą lėmė finansiniai dalykai.

– Treneri, ar iš tiesų savo komandoje norite matyti Jankūną ir Jasaitį?BasketNews.lt žurnalistas paklausė Pačėso.

– Nebūtinai norime savo komandoje matyti Jankūną ir Jasaitį, norime turėti daug gerų krepšininkų. Aš, kaip treneris, žinoma, norėčiau, jog mano ekipoje rungtyniautų keli pajėgūs lietuviai. Tačiau viskas priklauso ne tik nuo manęs. Domimės daugeliu žaidėjų, lietuviai yra vieni iš variantų.

– Tačiau jiems preliminarius pasiūlymus jau pateikėte?

– Pasiūlymų jiems dar nepateikėme. Gandų visada sklando, aš jų tik paklausiau, ar jie laisvi ir ką mano apie galimybę žaisti mano klube. Jokių konkrečių pasiūlymų dar nebuvo. Su Pauliumi bendravome ir apie tai kalbėjome daugiau negu su Jasaičiu, nes Jankūnu domimės labai rimtai.

– Kaip į jūsų kvietimą reagavo Jankūnas ir Jasaitis?

– Jie nieko konkretaus neatsakė. Jie svarsto šį pasiūlymą, rimtai apie tai mąsto. Viską reikės derinti su agentais, bet kol kas jokių konkretumų dar nė iš vienos pusės nėra. Tai yra ateities klausimas.

– Kaip ateinantį sezoną atrodys jūsų ekipa?

– Mūsų biudžetas ne tik kad nemažės, bet ir didės, nes persikeliame į kitą miestą. Gdynė mums nori padėti ir duoti daugiau pinigų, negu gavome pernai iš Sopoto. Tikiuosi, jog didesnį biudžetą mums pavyks labai protingai išleisti.

Pirmą sezoną, kai vadovavau „Asseco Prokom“, turėjome keletą lietuvių, tačiau stipriai sumažėjus biudžetui teko jų atsisakyti. Labai norėčiau savo komandoje dabar matyti ir Jankūną, ir Jasaitį. Tačiau mūsų finansinės galimybės yra ribotos.

Pernai ir šią vasarą labai rimtai domėjomės Mindaugu Lukauskiu, tačiau mums niekaip nepavyksta sudaryti sutarties, nes jų kainos yra per didelės.

– Kokius lietuvius savo komandoje norėtumėte matyti be Jankūno, Jasaičio ir Lukauskio?

– Ypač domėjomės Lukauskiu bei Andriumi Mažučiu. Taip pat mus domino Giedrius Gustas, tačiau jis liko Graikijoje. Su šiais krepšininkais mes palaikėme ryšius, tik kažkodėl nepavyko susitarti.

– Kokie tikslus klubo vadovai jums kelia artėjantį sezoną?

– Kaip visada, turime apginti Lenkijos čempiono titulą bei labai norėtume patekti tarp 16- os stipriausių Eurolygos komandų. Žinoma, po to gerai pasirodyti ir TOP 16 etape.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius