-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 11

LeBronas Jamesas grįš į „Cavaliers“ – prie to prisidėjo ir Žydrūnas Ilgauskas?

NBA karaliumi tituluojamas LeBronas Jamesas, panašu, jog po ketverių metų pertraukos grįš ten, kur pradėjo savo profesionalo karjerą, – į „Cleveland Cavaliers“ klubą. Žaidėjas pastaruosius ketverius metus žaidė „Miami Heat“, į kurią persikėlė iš Klyvlendo, kuriame žaidė nuo 2003 iki 2010 metų. Žaisdamas Majamyje krepšininkas keturis kartus pasiekė NBA finalus, o dukart tapo lygos čempionu. Savo sprendimą L.Jamesas turėtų paskelbti iki sekmadienio, prieš išvykdamas į Brazilijoje vykstančio pasaulio futbolo čempionato finalą.
L.Jamesui ne itin sekėsi
L. James greičiausiai ir vėl apsivilks "Cleveland Cavaliers" aprangą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

„L.Jamesas ketvirtadienį Las Vegase susitiko su „Miami Heat“ prezidentu Patu Riley, kuris padarė viską, kad L.Jamesas persigalvotų, lygindamas „Heat“ klubo stabilumą su Klyvlende vyraujančia netvarka, kai savininkas nuolat kišasi į komandos reikalus ir per keletą metų pakeitė kelis trenerius bei vyriausiuosius vadybininkus“, – teigė JAV krepšinio ekspertas Peras Sheridanas.

„Klyvlendo klubas vienintelis L.Jamesui galėjo pasiūlyti, ko negali kiti: atgailą. Nepamirškime, jog sukaks ketveri metai po to, kai „Cavaliers“ fanai degino L.Jameso marškinėlius, o komandos savininkas žadėjo Klyvlendo klubui daugiau čempionų žiedų nei pasieks „Miami Heat““, – kaip dar vieną priežastį L.Jameso sugrįžimui į Klyvlendą įvardijo P.Sheridanas.

Taip pat prie L.Jameso apsisprendimo prisidėjo ir Žydrūnas Ilgauskas. Buvęs L.Jameso bendraklubis tiek Klyvlende, tiek Majamyje susitiko su krepšininku ir padėjo jam apsispręsti.

Klyvlendo klubas vienintelis L.Jamesui galėjo pasiūlyti, ko negali kiti: atgailą.

Kodėl Klyvlendas?

Nors daugybė NBA klubų bandė atlaisvinti papildomų pinigų tam, jog galėtų prisikviesti vieną geriausių lygos žaidėjų, L.Jamesas nusprendė rinktis tarp „Miami Heat“ ir „Cleveland Cavaliers“. 

Michaelas Jordanas, Magicas Johnsonas, Larry Birdas ir Billas Russellas NBA čempionais tapo atstovaudami tam pačiam klubui. O žaidėjai, pakeitę klubus daugiau nei tris kartus, dažniausiai yra laikomi mažiau istoriškai reikšmingais, nesukūrusiais savo palikimo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

Po to, kai 2010 metais L.Jamesas pasirinko žaisti viename klube su vienais geriausių lygos krepšininkų Dwyane'u Wade'u ir Chrisu Boshu, geriausiu visų laikų krepšininku tituluojamas M.Jordanas neslėpė nusivylimo.

„Aš niekada nebūčiau paskambinęs L.Birdui ir M.Johnsonui pasakyti „Ei, žaiskime vienoje komandoje“, – 2010 metais teigė M.Jordanas. – Man rūpėjo tuos vyrukus nugalėti, o ne žaisti su jais kartu.“

Įdomu ir tai, kad nuo 1980 metų vos penki žaidėjai, kurie tapo NBA finalų naudingiausiais žaidėjais, buvo atvykę iš kitų klubų.

Jei L.Jamesui  pavyktų į lygos sostą užkelti „Cleveland Cavaliers“ klubą, neabejojama, jog tai jam sugrąžintų NBA legendų pagarbą. Jo sugrįžimas kažkuo primintų bibilinę istoriją apie sūnų paklydėlį, kuriam būtų atleista už jo nuodėmes.

Nuo 1980 metų vos penki žaidėjai, kurie tapo NBA finalų naudingiausiais žaidėjais, buvo atvykę iš kitų klubų. Tai Mosesas Malone'as (1983 m. „Philadelphia 76ers“), Kareemas Abdul-Jabbaras (1985 m. „Los Angeles Lakers“), Shaquille'as O'Nealas (2001-2003 m. „Los Angeles Lakers“), Chauncey Billupsas (2004 „Detroit Pistons“) ir L.Jamesas (2011, 2013 m. „Miami Heat“). 

Su NBA ekspertais nesutinka pelėda 

Dėl L. Jameso perėjimo pergyvenančius sirgalius kiek nuraminti gali Klyvlendo zoologijos sodo išmintinga sena pelėda. Ji mano, jog žaidėjas pasirinks Majamio klubą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius