-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 07 /19:36

Panevėžio viešbučio „Romantic“ rekonstrukcija sukėlė įtarimų, sulaikytas Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai kartu su Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnais atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba, sukčiavimo ir dokumentų suklastojimo. Toliau tiriamas miesto savivaldybės lėšų panaudojimo viešbučio „Romantic“ rekonstrukcijai teisėtumas.
Mindaugas Balčiūnas
Mindaugas Balčiūnas / BLF/Tomo Lukšio nuotr.

Įtariama, kad prieš 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionatą galėjo būti parengtas planas kaip neteisėtai už Panevėžio miesto savivaldybės lėšas rekonstruoti bendrovės „Via Unica“ viešbutį „Romantic“ Panevėžyje.

Panevėžio apygardos prokuratūra praneša, kad 2010  metais tarp Panevėžio miesto savivaldybės ir Lietuvos krepšinio federacijos buvo pasirašyta daugiau kaip 2 milijonų litų vertės sutartis dėl Europos vyrų krepšinio čempionato varžybų organizavimo, krepšinio populiarinimo ir plėtros mieste programos įgyvendinimo paslaugos pirkimo, nors galėjo būti žinoma, kad ši sutartis nebus tinkamai vykdoma,  išrašytos  sąskaitos už atliktus darbus bus suklastotos.

Papildyta 16.27 val. Pirmadienį sulaikyta keletas įtariamųjų, tarp jų – Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, taip pat kaip įtariamasis apklaustas Panevėžio miesto meras Vitalijus Satkevičius. LKF vadovas suimtas 48 valandoms.

„Lietuvos krepšinio federacija apie generalinio sekretoriaus M.Balčiūno sulaikymą sužinojo tik iš Panevėžio apygardos prokuratūros pranešimo spaudai. Su M.Balčiūnu šiandien nebendravo nė vienas LKF darbuotojas, todėl apie sulaikymą ir kitas aplinkybes neturime jokių žinių. Atitinkamai, negalime nieko pasakyti ir apie generaliniam sekretoriui pateiktus įtarimus“, – teigė LKF spaudos atstovas Dalius Matvejevas.

Papildyta 19.36 val.:  Panevėžio mero V.Satkevičiaus, kuriam prokurorai pirmadienį pareiškė įtarimus, narystė opozicinėje konservatorių partijoje yra sustabdyta dar nuo rugsėjo mėnesio, teigia partijos vicepirmininkė Irena Degutienė.

„Galiu pasakyti, kad V.Satkevičiaus narystė partijoje sustabdyta yra dar rugsėjo mėnesį todėl, kad jis buvo pažeidęs partijos įstatus“, – BNS sakė I.Degutienė, paklausta ar partija imsis kokių nors veiksmų V.Satkevičius atžvilgiu.

„Kol kas informaciją mes turime tiktai iš žiniasklaidos, kad jis yra įtariamasis. Be abejo, jeigu teisėsaugos institucijos pateiks daugiau kažkokių duomenų arba kažką daugiau sužinosime, tada partijos priežiūros komitetas spręs apie jo pašalinimą iš partijos“, – teigė konservatorė.

Ji pridūrė, kad V.Satkevičiaus šalinimo iš partijos klausimas būtų sprendžiamas, jei Panevėžio politikas būtų pripažintas kaltu.

„Kaip minėjau, jo narystė partijoje yra sustabdyta, šiuo metu jis kaip ir nėra partijos narys“, – sakė I.Degutienė.

Su pačiu V.Satkevičiumi pirmadienį BNS susisiekti nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius