-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 13

Panevėžys bendradarbiaus su Lietuvos krepšinio federacija

Panevėžio miesto savivaldybės vadovai antradienį derėjosi dėl ilgalaikio bendradarbiavimo galimybių su Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovais, teigiama pranešime spaudai.
Kamuolys
LKF įsipareigoja, kad Europos vyrų čempionato grupės varžybos Panevėžyje 2011 m. įvyks / photos.com nuotr.

„Aptarėm abiem pusėm naudingus bendradarbiavimo kriterijus. Jei bus pasirašyta sutartis su LKF, esu tikras, kad tai bus didelė nauda Panevėžio krepšinio vystymuisi, miesto rinkodarai, žinomumui, Panevėžio sporto arenų ir jaunimo užimtumui“, - sako Panevėžio miesto meras Vitalijus Satkevičius.

Pagal jau rengiamą bendradarbiavimo sutartį, LKF įsipareigos 5 metus kasmet Panevėžyje organizuoti Lietuvos vyrų ir moterų krepšinio rinktinių oficialias ir draugiškas rungtynes, tarptautines įvairių amžiaus grupių jaunimo varžybas, tarptautinius turnyrus.

„Kas labai svarbu miestui šiuo metu – LKF įsipareigoja, kad Europos vyrų čempionato grupės varžybos Panevėžyje 2011 m. įvyks. Tai yra, būtent LKF rūpinsis investuotojų paieška ir išspręs krepšininkų apgyvendinimo problemą“, - teigia meras V.Satkevičius.

Taip pat Panevėžio miestas, kaip Lietuvos krepšinio rinktinių partneris, gaus reklamos paketą. Tuo būdu Panevėžys bus reklamuojamas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas teigia, kad federacijai strateginis bendradarbiavimas su Panevėžio miestu labai svarbus vystant ir populiarinant krepšinį.

„Be to, rengiant įvairius tarptautinius turnyrus, šiame ilgas sporto tradicijas turinčiame mieste turėsime ir daug kitų pliusų: Panevėžyje sukurta puiki sporto bazė („Cido“ arena, sporto rūmai), itin patraukli miesto geografinė padėtis tarp Vilniaus, Kauno ir Rygos oro uostų, mažesni renginių kaštai nei Vilniuje ar Kaune, mažesnės sporto stovyklų išlaidos, lankstus ir konstruktyvus Savivaldybės vadovų požiūris į sportą ir jo vystymąsi“, - vardija Panevėžio privalumus M.Balčiūnas.

Miesto ir LKF vadovai aptarė ir merginų krepšinio centro steigimą Panevėžyje. Čia būtų surinktos 16-17 metų perspektyviausios Šiaurės-Rytų Lietuvos krepšininkės. Jos bus rengiamos stipriausioms šalies krepšinio komandoms, Lietuvos jaunių merginų ir moterų krepšinio rinktinėms.

Panevėžio miesto savivaldybės ir LKF teisininkų artimiausiu metu suderinta sutartis bus pateikta svarstyti miesto Tarybos komitetams, o patvirtinti bus teikiama Panevėžio tarybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius