Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 04

Garastas: būtų absurdas, jeigu Panevėžys nerastų galimybių surengti grupės varžybas

Panevėžyje ketvirtadienį įvyko 2011 m. Europos krepšinio čempionato Vyriausybinės darbo grupės, Organizacinio komiteto atstovų ir Panevėžio miesto savivaldybės vadovų posėdis, kuriame buvo svarstytos miesto problemos ruošiantis priimti dalį 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato varžybų.
Kamuolys
Panevėžyje – reikalavimus atitinkančių viešbučių problema. / photos.com nuotr.

Kaip jau buvo pranešta anksčiau, didžiausia ir rimčiausia Panevėžio problema – aukštos klasės viešbučio, skirto komandoms, trūkumas. Būtent šis klausimas ir buvo sprendžiamas ketvirtadienį specialiame posėdyje.

Pasak miesto vadovų, atlikus studiją, rasti trys variantai, kaip galima spręsti šią problemą. Nutarta apsistoti ties anksčiau ne kartą minėtų variantu, pagal kurį būtų išplėstas dabar veikiantis, tačiau nepakankamą vietų skaičių turintis „Romantikos“ viešbutis.

„Šio varianto privalumai yra tokie: pirma, tai pats pigiausias būdas iš visų trijų svarstytų, – informavo posėdžio dalyvius miesto meras Vitalijus Satkevičius. – Antra, jis jau buvo įvertintas kaip vienintelis atitinkantis bendrus „FIBA Europe“ reikalavimus, trečia jau yra parengtas viešbučio išplėtimo iki reikiamo dydžio projektas, be to turima patirties dirbant apgyvendinimo ir maitinimo sferoje ir viešbučio savininkė sutiko dengti pridėtinės vertės mokestį.

Vienintelis ir svarbiausias trūkumas yra toks, kad pagal dabar galiojančius įstatymus savivaldybė neturi teisinių galimybių tiesiogiai investuoti savo lėšas į privatų verslą“

Lėšų atlikti pusę rekonstrukcijos darbų planuojama gauti iš Europos Sąjungos fondų. Posėdžio metu buvo apsvarstyta galimybė, kad kaip miesto savivaldybės partnerė šiame projekte galėtų dalyvauti Lietuvos krepšinio federacija, kuri yra čempionato organizatorė.

„Džiugu, kad ir federacija (LKF – Red.), ir Panevėžio miesto vadovai puikiai supranta didžiausią miesto problemą ir yra pasiruošę bendrai ieškoti išeities, – po posėdžio sakė Vyriausybinės darbo grupės vadovas Raimundas Alekna. – Manau, buvo rastas tam tikras modelis, kaip tą klausimą išspręsti nepažeidžiant įstatymų. Dabar šį klausimą atidavėme teisininkams, kurie turėtų artimiausiomis dienomis numatyti tolimesnius juridinius žingsnius šia linkme“.

„Šiandien po pietų šis klausimas bus pristatytas Panevėžio miesto savivaldybės tarybos jungtiniame komitetų posėdyje, kuriame, tikimės, gausime daugumos narių pritarimą, – po posėdžio vietos žiniasklaidai sakė miesto meras V.Satkevičius. – Noriu tik padėkoti Krepšinio federacijai, kad suvokdama mūsų situacijos sunkumus ir spaudžiančius terminus, sutiko kaip partneris prisidėti prie šio projekto“.

Posėdyje dalyvavęs LKF prezidentas Vladas Garastas sakė: „Nesame tokioje situacijoje kaip ispanai ar lenkai (šalys, rengusios Europos čempionatus 2007 ir 2009 m. – Red.). Jiems buvo lengva: norėjo, pavyzdžiui, Madridas rengti finalinį etapą, ir sumokėjo Ispanijos federacijai 8 milijonus eurų. Mūsų miestai apie tai gali tik pasvajoti. Todėl turime ieškoti išeičių bendrai – juk būtų absurdas, jeigu Panevėžio miestas, turėdamas tokią areną, kurią aukščiausiais balais įvertino „FIBA Europe“ vadovai, nesurastų galimybių surengti čempionato grupės varžybas“.

Čempionato Organizacinio komiteto vadovas Mindaugas Špokas posėdžio metu dalyviams pateikė skaičius, gautus iš dvejų pastarųjų pirmenybių rengėjų. „Išlaidos, kurių iš Panevėžio miesto pareikalaus čempionato rengimas ir pasiruošimas jam, su kaupu atsipirks. Galime remtis mums turbūt ir pagal kainas, ir pagal geografiją artimiausiu Lenkijos pavyzdžiu: 2009 m. Europos krepšinio pirmenybių organizatoriai, neseniai viešėję Lietuvoje, pateikė oficialius skaičius, pagal kuriuos išleistos sumos miestams atsipirko penkis ar net dešimt kartų – ir čia kalbama tik apie tiesiogines pajamas, gautas čempionato metu iš savų bei užsienio sirgalių. O kur dar pridėtinė vertė, kurią sukūrė žiniasklaida, dvi savaites reklamuodama šalį bei miestus visoje Europoje ir pasaulyje“.

Pasak M.Špoko, per artimiausias dvi savaites planuojama atskirai susitikti ir su Šiaulių atstovais – šiame mieste taip pat turės būti sprendžiama komandų apgyvendinimo problema.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius