-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 14

Lietuvos krepšinio rinktinė pranašumą įrodė ir prieš Vokietiją (nuotraukos)

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pergalingai žygiuoja Bamberge vykstančiame draugiškame keturių komandų turnyre. Kęstučio Kemzūros auklėtiniai šeštadienį iškovojo antrąją pergalę iš tiek pat galimų, rezultatu 78:67 įrodę savo pranašumą prieš antrąją nesėkmę patyrusią turnyro šeimininkę Vokietiją.
Rungtynių akimirka
Lietuviai Bamberge šventė antrąją pergalę / T.Tumalovičiaus/Reporteris.com nuotr.

Lemiamą persvarą lietuviai įgijo surengę spurtą (15:5) antrojo kėlinio pabaigoje ir trečiojo pradžioje. Susikrovę dviženklį pranašumą, K.Kemzūros auklėtiniai, nepaisant visų vokiečių pastangų, išsaugojo iki pat mačo pabaigos.

Sekmadienį lietuvių lauks paskutinis, trečiasis, kontrolinis mačas Bamberge. Mūsiškiai jėgas pasitikrins su kroatais.

Rungtynių eiga

Startinis Lietuvos rinktinės penketas: M.Kalnietis, T.Delininkaitis, J.Mačiulis, L.Kleiza ir P.Jankūnas.

Pirmas kėlinys

Taškų sąskaitą rungtynėse pirmieji atsidarė lietuviai - tritaškį jau pirmuoju bandymu smeigė T.Delininkaitis (3:0). Vokiečiai į tai atsakė keturiais taškais iš eilės ir išsiveržė į priekį (4:3). Tiesa, neilgam - lietuviai netrukus susigrąžino persvarą (10:7).

Kelios nesėkmingos lietuvių atakos ir nesunkiai K.Kemzūros auklėtinių gynybą draskę vokiečiai vėl persvėrė taškų svarstykles į savo pusę (15:18). Ypač sunkiai mūsiškiams sekėsi stabdyti T.Ohlbrechtą. Komandos toliau keitėsi lyderės vaidmeninis - keliniui artėjant prie pabaigos į priekį jau išsiveržė lietuviai (22:20). Deja, paskutines pirmojo kėlinio akimirkas geriau sužaidė vokiečiai. D.Greenas su sirena pataikė sudėtingą dvitaškį ir draugiško turnyro šeimininkai po pirmųjų 10 minučių pirmavo (25:22).

Antras kėlinys

Antrąjį kėlinį taikliu tritaškiu su pražanga pradėjo A.Eitutavičius ir lietuviai vėl persvėrė rezultatą (26:25). Deja, K.Kemzūros auklėtiniams niekaip nesisekė kovoti dėl atšokusių kamuolių po savo krepšiu, o antruosius šansus vokiečius išnaudodavo (26:29).

Lietuvių puolimas toliau strigo. Laimei, sunkiai rinkti taškus sekėsi ir D.Bauermanno auklėtiniams (30:31). Po minutės pertraukėlės M.Gecevičius smeigė tritaškį, greitą ataką dėjimu iš viršaus su varžovo pražanga užbaigė M.Kalnietis ir lietuviai šovė į priekį (38:33). 5 taškų persvarą svečiai išlaikė iki didžiosios pertraukos (40:35).

Trečias kėlinys

Trečiojo kėlinio pradžioje lietuviai tęsė prieš didžiąją pertrauką pradėtą spurtą. Po P.Jankūno taiklaus tolimo šūvio mūsiškių persvara pirmą kartą rungtynėse pasiekė dviženklę taškų ribą (48:38). Vokiečiai nepasidavė ir, po dviejų sėkmingų atakų iš eilės, priartėjo (48:42).

Tačiau M.Pociaus pastangomis lietuviai susigrąžino dviženklį pranašumą (54:43), kurį išsaugojo iki trečiojo kėlinio pabaigos (58:46).

Ketvirtas kėlinys

Lemiamo kėlinio pradžioje M.Pocius toliau sėkmingai rinko taškus, padidindamas K.Kemzūros auklėtinių pranašumą iki rekordinės 15 taškų ribos (61:46). M.Lukauskis buvo padidinęs lietuvių persvarą ir iki 17 taškų (63:46), tačiau vokiečiai pelnė 8 taškus be atsako ir sugrąžino intrigą (63:54).

Lietuvių taškų badą nutraukė L.Kleiza (65:54), bet L.Staigeris jau kitos atakos metu smeigė dar vieną tritaškį, jau trečiąjį iš eilės, taip sumažindamas vokiečių deficitą iki 8 taškų (65:57). Tris baudos metimus realizavo lyderio vaidmens ėmęsis L.Kleiza (68:57). Sužaidus pusę kėlinio komandas skyrė 11 taškų (70:59).

Vokiečiai aktyviai stengėsi mažinti savo deficitą, tačiau jų atakos strigo drausmingoje Lietuvos rinktinės gynyboje (78:63). Mačą K.Kemzūros auklėtiniai laimėjo 11 taškų skirtumu - 78:67 (22:25, 18:10, 18:11, 20:21).

Statistika

Rezultatyviausi žaidėjai

Lietuva: L.Kleiza 16 (6 atk. kam.), P.Jankūnas 11, M.Lukauskis 10, J.Mačiulis (6 atk. kam.) ir M.Pocius po 9, M.Kalnietis 7, M.Gecevičius 6 (5 rez. perd.), T.Delininkaitis 5, A.Eitutavičius 4, T.Klimavičius 1.

Vokietija: J.Jagla 16, L.Štaigeris ir T.Ohlbrechtas po 13, H.Schaffartzikas 9 (6 rez. perd.).

Prieš dvikovą

Dvikovą su Vokietija praleis čiurnos traumą besigydantis rinktinės kapitonas Robertas Javtokas ir Simas Jasaitis. Rungtynių su Turkija pabaigoje susižeidusio Pauliaus Jankūno trauma nebuvo rimta ir aukštaūgis galės padėti mače su vokiečiams.

Lietuviams šis mačas bus antrasis draugiškame turnyre Vokietijoje. Pirmąją varžybų dieną, penktadienį, K.Kemzūros auklėtiniai po permainingos kovos 80:77 palaužė būsimojo pasaulio krepšinio čempionato šeimininkę Turkiją.

Vokiečiams rungtynės su lietuviais taip pat bus antrasis jėgų pasitikrinimas Bamberge. Pirmajame Dirko Bauermanno treniruojama rinktinė rezultatu 67:79 buvo priversta pripažinti kroatų pranašumą.

Pasiruošimo pasaulio čempionatui etape Lietuvos nacionalinei vyrų krepšinio komandai šios rungtynės bus jau penktosios. Be pergalės prieš Turkiją, mūsiškiai 91:59 sutriuškino Suomiją, 93:84 po pratęsimo įveikė Čekiją ir 86:84 palaužė Slovėniją bei 76:97 nusileido pasaulio čempionams ispanams.

Po turnyro Bamberge Lietuvos rinktinė kelsis į Madridą (Ispanija), kur rugpjūčio 20 dieną dar kartą susitiks su Ispanija, o rugpjūčio 21–ą jėgas tikrinsis su JAV rinktine.

Atsisveikinimo rungtynėse mūsiškiai rugpjūčio 24 dieną Kauno sporto halėje žais su Iranu. Planetos pirmenybės Turkijoje prasideda rugpjūčio 28 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius