Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 13

Pastoviausios NKL komandos – „Rasai“ ir „Petrochema“

Stiprus, laiku nupirktas ir komandos braižui tinkantis naujokas ar ilgą laiką nekintanti komandos sudėtis? Emocinis pliūpsnis su nauju lyderiu ar kuklesnė politinių/finansinių niuansų taktika spaudžiant maksimumą iš turimų krepšininkų? Kas geriau? Kas labiau pasiteisina? Tokiu kampu į antrojo Lietuvos krepšinio diviziono komandas pažvelgė Nacionalinė krepšinio lyga.
Raseinių „Rasai“
Raseinių „Rasai“ / Alio Raseiniai nuotr.

Kaip rodo statistika, pirmąjį būdą renkasi dauguma NKL klubų, tačiau yra ir komandų, kurios papildomų išlaidų ir kardinalių sudėties pokyčių vengia.

Daugumą NKL komandų per du pirmuosius reguliaraus čempionato ratus sustiprino bent vienas žinomas krepšininkas. Joniškio „Delikatesą“ papildė Šarūnas Kulevičius, Kauno „JAZZ-Diremta“ susitarė su Evaldu Dainiu ir Dariumi Šilinskiu, į „Palangą“ atvyko Deividas Keburys, Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ atakoms vadovauti pradėjo Aivaras Kvedaravičius. Edas Nickus į „Zanavyką“ pasikvietė Šarūną Vingelį, Tomą Urboną, Paulių Beliavičių. Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservisas“ susitarė su Ignu Vaitkumi ir Laurynu Beliausku, į  „Šilutę“ įsiliejo Dominikas Matutis ir Marius Kasiulevičius. „Trakai“ pasikvietė Igną Ramašauską, „Perlas-MRU“ – Alvydą Žarskų, o Molėtų „Ežerūnas-Karys“ susigrąžino prieš sezoną Kėdainių „Nevėžiui“ paskolintą Deividą Kumelį. Šie perėjimai – labiausiai įstrigę besidomintiems NKL peripetijomis.

Pridėkime „JAZZ-Diremtos“, „Šilutės“, „Sūduvos-Mantingos“, „Trakų“ legionierius, „Žalgirio-2” jaunimą, „Vilniaus“ blaškymąsi keičiant tiek trenerius, tiek žaidėjus – lieka dvi pastoviausios, t.y. mažiausiai žaidėjų šiame sezone pakeitusios komandos – Jonavos „Petrochema“ ir Raseinių „Rasai“. Abi ekipos šiame sezone sudėties nesustiprino nei vienu krepšininku ir rungtyniauja tik su žaidėjais, kurie prie komandos prisijungė iki pirmųjų čempionato rungtynių.

Tiek Raseinių, tiek Jonavos komandos yra ir mažiausiai žaidėjų atsisakiusios komandos. Abi ekipos stažuotis į RKL išsiuntė po vieną saviškį. Po vieną krepšininką paleido „Žalgirio“ dubleriai, Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“, Šakių „Zanavykas“, Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ (į JAV išvykęs gynėjas C. M. Coonsas vis dar komandos sudėtyje, bet vargu ar grįš į Lietuvą, mat komandą neseniai papildė du įžaidėjai) ir „Perlas-MRU“ (R. Bitinas vis dar komandos sąrašuose, tačiau nerungtyniaja nuo lapkričio 8 dienos, tad į šį sąrašą vilniečiai patenka tik teoriškai).

Du krepšininkai dėl finansinių sunkumų paliko „Ežerūną-Karį“, po tiek pat žaidėjų paleido Kauno „JAZZ-Diremta“ ir „Palanga“. Trys žaidėjai buvo priversti atsisveikinti atitinkamai su Joniškio „Delikatesu“ ir „Trakais“, keturi – su „Šilute“, o daugiausiai savo žaidėjų - net septynių - atsisakė „Vilnius“.

Tad kuri taktika NKL komandoms pasiteisins? Gali būti, kad abi. Ir visoms komandoms (išskyrus paskutinę vietą užimsiančiai ekipai), priklausomai nuo deklaruojamų tikslų. Į šiuos klausimus atsakys antroji sezono dalis. Įtampa auga...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius