-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 03

Per televizorių Lietuvos rungtynes stebėjęs Robertas Javtokas: „Negaila, kad aš ne ten“

Jums atrodo, kad stebėti Lietuvos rinktinės pasirodymą pasaulio krepšinio čempionate kartu su profesionaliais krepšininkais turėtų būti itin įdomu ir linksma? Anaiptol. Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas rinktinės kovą su Pietų Korėjos komanda treniruočių stovykloje Turkijoje stebėjo mediniais veidais: jokių emocijų ir beveik jokių komentarų.
Kauno "Žalgiris" Lietuvos rinktinės rungtynes stebėjo Turkijoje
Kauno "Žalgiris" Lietuvos rinktinės rungtynes stebėjo Turkijoje / zalgiris.lt nuotr.

„Mes tyliai analizuojame“, – šmaikštavo komandos vadovas Mindaugas Kvedaras.

Tuo tarpu patys krepšininkai tik patyliukais pagirdavo Lietuvos atstovus, kai šie surengdavo sėkmingą ataką ar atjausdami atsidusdavo, kai komanda klydo. Skirtingai nei salėje, taškai nebuvo sutinkami plojimais, neskambėjo nei keiksmai, nei džiaugsmo šūksniai.

„Aš ne tas, kuris rėkauja atsistojęs ir čia gal per daug žmonių. Gal mes irgi kitaip žiūrėtume, jei į mus tuo metu nežiūrėtų žurnalistai“, – juokavo Robertas Javtokas.

Skirtingai nei salėje, taškai nebuvo sutinkami plojimais, neskambėjo nei keiksmai, nei džiaugsmo šūksniai.

Emocionalumu pasižymintis „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius rinktinės pasirodymą taip pat žiūrėjo itin ramiai. Tik kartkartėmis jis pagirdavo rinktinės žaidėjus ir žalgiriečiams mestelėdavo, kad nuo tokių reidų apsiginti bet kam nebūtų lengva.

Apmaudo, kad jie ne ten, nėra

Turkijos kultūros ir turizmo ministerija, organizavusi žalgiriečių pasiruošimo sezonui stovyklą Turkijoje, sudarė visas sąlygas, kad komandos žaidėjai savo viešbutyje Mugloje per didelį projektorių galėtų stebėti visas Lietuvos krepšinio rinktinės kovas planetos pirmenybėse Ispanijoje.

Š.Jasikevičius, Darius Songaila ir R.Javtokas patys ilgai atstovavo Lietuvai ir apmaudo, kad šįkart varžybose reikia ne žaisti, o tik stebėti televizoriaus ekrane jie nejaučia.

„Ateina metai, kai negali sau leisti kiekvieną vasarą praleisti su rinktine. Priėmiau tokį sprendimą ir širdies neskauda. Sergu už komandą ir tiek, bet nėra taip, kad gaila, jog aš ne ten“, – 15min.lt sakė R.Javtokas.

Trečiadienio rungtynes su Pietų Korėja Lietuva laimėjo rezultatu 79:49. Ketvirtadienį „Žalgiris“ Turkijoje ketina per televizorių stebėti ir paskutinį Pasaulio čempionato grupės susitikimą su Slovėnija. Tuomet ir paaiškės Lietuvos rinktinės vieta D grupės turnyro  lentelėje bei būsimi varžovai atkrintamuosiuose mačuose.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius