-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 08 16

Per žingsnį nuo aukso: Lietuvos jaunučių rinktinė finale nusileido Ispanijai (atnaujinta 22.48 val., nuotraukos)

Po itin nesėkmingos Kaune vykstančio Europos jaunučių (iki 16 metų) krepšinio čempionato pradžios it Feniksas iš pelenų atgimusi Lietuvos rinktinė nesugebėjo turnyro baigti pergalingai. Sausakimšoje sporto halėje jaunieji Lietuvos krepšininkai nervingame ir atkakliame finale rezultatu 64:70 (12:21; 14:13; 22:17; 16:19) nusileido bendraamžiams iš Ispanijos ir buvo priversti tenkintis sidabro medaliais.
EOVC1375
Jaunučių rinktinė tenkinosi sidabro medaliais. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Aktyviai rungtynes pradėję lietuviai netruko išsiveržti į priekį, tačiau startinio jaudulio atsikratę ispanai pradėjo diktuoti savo sąlygas. Dažna Lietuvos ekipos ataka baigdavosi vaikiškomis klaidomis arba neparuoštais metimais, tuo tarpu užtikrintai rungtyniaujantys varžovai pirmo kėlinuko pabaigoje sugebėjo laimėti kelių minučių atkarpą 8:0 ir susikrovė dviženklį pranašumą (15:5).

Antrame ketvirtyje sužaidus 3 minutes, aktyviai sirgalių palaikomi lietuviai spurtavo 5:0 ir kiek prisivijo benutolstančius varžovus (20:23).

Kalbant apie asmeninį apdovanojimą, būtų buvę žymiai smagiau, kad komanda būtų laimėjusi čempionatą, – sakė Tauras Jogėla.Trečio kėlinio pradžioje po kelių taiklių metimų iš eilės Ispanijos ekipos persvara pasiekė 11 taškų (39:28), tačiau tuomet lietuviai surengė įspūdingą spurtą 12:0 ir po ilgos pertraukos išsiveržė į priekį (40:39).

Prasidėjus lemiamam ketvirčiui trapią 3 taškų persvarą turėjo ispanų komanda. Maža to, svečių ekipa kėlinuką pradėjo 7-iais sausais taškais ir iki pagrindinio rungtynių laiko likus 6 minutėms atitolo 58:48. Nors Lietuvos rinktinė dar buvo sumažinusi skirtumą iki 5 taškų, ispanai šaltakraujiškiau sužaidė pačią rungtynių pabaigą ir šventė pergalę rezultatu 70:64.

Pirmaisiais smuikais Lietuvos rinktinėje griežė 14 taškų pelnęs Mantas Mockevičius ir 12 surinkęs Tauras Jogėla. 11 taškų prie lyderių prisidėjo Tomas Lekūnas. Ispanijos ekipoje išsiskyrė J.Fernandezas, surinkęs 19 taškų.

Naudingiausiu čempionato žaidėju buvo pripažintas Lietuvos rinktinės puolėjas Tauras Jogėla.

Komentarai po rungtynių

Lietuvos rinktinės treneris Darius Dikčius:

„Varžovai žaidė tikrai gerai. Jaudulys pradžioje mums labai trukdė, dažnai nepataikėme iš po krepšio, be to, leidome jiems atkovoti daug kamuolių puolime. Mes kovėmės tikrai iki galo, bet ispanai šiandien buvo vertesni pergalės.

Čempionato pradžioje pralošus dvejas rungtynes buvo laibai sunku psichologiškai. Tuomet pasirodė tikrasis komandos veidas. Mes auklėtinius tuomet nuraminome ir įtikinome, kad jie gali laimėti.

Šioje rinktinėje yra tikrai labai perspektyvių žaidėjų, kurie ateityje gali peržengti ir Lietuvos vyrų rinktinės slenkstį. Ir Tauras Jogėla, ir Paulius Semaška gali daug pasiekti. Aišku, čia yra toks amžius, kad viską lemia darbas.“

Naudingiausias čempionato žaidėjas Tauras Jogėla:

„Įspūdžiai yra dideli. Buvo labai didelis žiūrovų palaikymas, ačiū jiems. Šiandien šiek tiek sutrukdė jaudulys, rungtynių pradžioje nepavyko įvykdyti trenerių nurodymų, varžovams leidome daug kartų kartoti netaiklius metimus. Šiandien ispanai galbūt buvo vertesni pergalės, jie labiau kovėsi. Mums pritrūko pasitikėjimo savimi.

Kalbant apie asmeninį apdovanojimą, būtų buvę žymiai smagiau, kad komanda būtų laimėjusi čempionatą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius