Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 08 /17:37

Pirmasis VTB aštunfinalis: „Žalgiris“ 29 taškų skirtumu pralaimėjo „Lokomotiv“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai triuškinančiu pralaimėjimu pradėjo Vieningosios krepšinio lygos VTB aštunfinalio seriją. Žalgiriečiai išvykoje 44:73 (15:12, 8:20, 14:22, 7:18) nusileido „Lokomotiv-Kuban“ ir serijoje iki dviejų pergalių atsilieka 0-1.
Robertas Javtokas
Rungtynių akimirka / RIA Novosti nuotr.

Antrąsias serijos rungtynes komandos žais Kaune balandžio 10 dieną, o trečiąsias (jeigu prireiks) jau kitą dieną taip pat „Žalgirio“ arenoje.

„Žalgirio“ krepšininkai iniciatyvą turėjo tik pirmajame kėlinyje, per kurį įmetė 15 taškų. Per likusius tris kėlinius žalgiriečių puolimas ir gynyba subyrėjo, o svečiai teįmetė 29 taškus.

I KĖLINYS: Pirmuosius taškus rungtynėse pelnė M.Kalnietis, tačiau šeimininkai išlygino rezultatą 2:2. Per kitas šešias minutes „Žalgiris“ puikiai gynėsi ir neleido varžovams nė karto pasižymėti. Svečiai pelnė dešimt taškų be atsako ir įsiveržė į priekį 12:2. Baudų metimais „Lokomotiv“ sumažino deficitą, tačiau M.Rakovičius po greitos atakos atstatė dešimties taškų pranašumą 14:4. Atsigavę po šalto dušo, šeimininkai surengė spurtą 6:0, o pasinaudodami „Žalgirio“ klaidomis kėlinį baigė atsilikdami tik trimis taškais – 12:15.

II KĖLINYS: Antrojo kėlinio pradžia buvo atkakli, o komandos keitėsi rezultatyviomis  atakomis. Varžovai ėmė laužyti „Žalgirio“ gynybą ir prabėgus keturioms minutėms pirmą kartą įsiveržė į priekį 20:19. M.Rakovičius kovodamas dėl kamuolio gavo varžovo smūgį į nosį ir rungtynės kelioms minutėms buvo sustabdytos, nes arenos darbuotojams teko valyti kraują nuo parketo.  M.Kuzminskas galingu dėjimu vėl išvedė kauniečius į priekį 23:22 (7 min.), tačiau iniciatyvą perėmę „Lokomotiv“ krepšininkai po dvidešimties minučių pirmavo rezultatu 32:23 (paskutiniuosius taškus kėlinio pabaigoje į savo krepšį įsimetė R.Javtokas).

III KĖLINYS: Po didžiosios pertraukos „Lokomotiv“ pajuto metimų skonį – šeimininkai pataikė iš toli, o po sudėtingo Riverso metimo įgijo šešiolikos taškų pranašumą – 41:25. Įpusėjus ketvirčiui tritaškį smeigė tas pats Riversas ir komandas skyrė septyniolika taškų – 47:30. Staigiai ir greitai bandydami spręsti problemas, žalgiriečiai liko nieko nepešę – po trijų kėlinių jie turėjo tą patį septyniolikos taškų deficitą 37:54.

IV KĖLINYS: Ketvirtajame kėlinyje šeimininkai ir toliau sėkmingai žingsniavo link pirmosios pergalės. Nesustabdomai žaidęs Riversas (21 tšk.) ir Grigoryevas padidino pranašumą iki 21 taško – 58:37, o minutės pertraukėlės paprašęs A.Trifunovičius savo auklėtinių tiesiog prašė spręsti taktines problemas ir ruoštis kitoms serijos rungtynėms Kaune. Įpusėjus ketvirčiui žalgiriečiai vis dar nebuvo pelnę nė taško, o švieslentėje degė skaičiai 60:37. Paskutinės kėlinio minutės tebuvo tik formalumas.

„Lokomotiv-Kuban“: Kelvinas Riversas 21 (6/6 dvitaškiai, 3/5 tritaškiai, 9 atk. kam.), Ali Traore 13, Jeremiah Massey 9 taškai.

„Žalgiris“: Dainius Šalenga, Robertas Javtokas ir Tomas Delininkaitis po 7, Mantas Kalnietis 6, Marko Popovičius (0/4 tritaškiai), Paulius Jankūnas (10 atk. kam.) ir Mindaugas Kuzminskas po 4, Tadas Klimavičius ir Milovanas Rakovičius po 2, Žygimantas Janavičius 1 taškas. Vytenis Lipkevičius (15 min.) taškų nepelnė.

***

Šį sezoną klubai nė karto nėra žaidusios tarpusavyje. Reguliariajame VTB sezone abi ekipos iškovojo po 9 pergales ir patyrė po 7 pralaimėjimus, tačiau „Žalgiris“ A grupėje užėmė trečią vietą, o „Lokomotiv-Kuban“ B grupėje liko ketvirtas.

Aštunfinalio dvikovų nugalėtojai pateks į VTB finalo ketvertą, kuriame prisijungs prie Maskvos CSKA ir Kazanės „Uniks“ bei išsiaiškins stipriausią turnyro komandą.

Aštunfinalio poros (iki dviejų pergalių):

„Nižnij Novgorod“/„Lietuvos rytas“ – Maskvos srities „Chimki“;
„Lokomotiv-Kuban“/„Žalgiris“ – Sankt Peterburgo „Spartak“.

Pusfinalio poros (finalo ketverte):

„Lietuvos rytas“/„Nižnij Novgorod“/„Chimki“ – Maskvos CSKA;
„Lokomotiv-Kuban“/„Žalgiris“/„Spartak“ – Kazanės „Uniks“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius