-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 30

Pirmoji pasaulio čempionato diena: „Gran Canaria“ arena jau kvėpuoja krepšiniu

Pasaulio krepšinio čempionatas Ispanijos žemyninėje dalyje šeštadienį jau startavo, tačiau Gran Kanarijos saloje turnyras prasideda valanda vėliau. Kol B ir C grupėse komandos jau aiškinosi santykius, Las Palme į areną dar tik rinkosi krepšinio sirgaliai, kurie nuo 12:30 min. (Lietuvos laiku – 14:30) stebėjo Angolos ir Pietų Korėjos rinktinių dvikovą. Portalas 15min.lt pasižvalgė po „Gran Canaria“ areną.
Angolos rinktinės sirgalių grupė
Angolos rinktinės sirgalių grupė / Pauliaus Cuberos nuotr.

Bilietai. Ne visi penktadienį į Gran Kanariją būriais traukę lietuviai spėjo įsigyti bilietus į pirmos dienos rungtynes, tad teko tai daryti šeštadienio ryte. Vis dėlto, jei vakare bilietas į dvejas šeštadienio rungtynes kainavo 55 eurus, tai šeštadienio ryte už tą patį malonumą jau teko pakloti 75 eurus.

Tiesa, pasirūpinti patogiu būdu atsiskaityti už bilietus organizatoriai irgi nesivargino. Ant bilietų kasų kabėjo užrašai, kad galima atsiskaityti tik grynais, be to, kasininkai nepriėmė nei 200, nei 500 eurų kupiūrų.

Pauliaus Cuberos nuotr./„Gran Canaria“ arenos bilietų kasos
Pauliaus Cuberos nuotr./„Gran Canaria“ arenos bilietų kasos

Sirgaliai. Prie įėjimo į areną ryte lietuvių daug nebuvo, didžioji dalis tautiečių be Lietuvos rinktinės dvikovos su Meksika dar stebės prieš tai vykstančią Australijos ir Slovėnijos dvikovą.

Prie įėjimo į areną sutikta sirgalė iš tolimosios Australijos teigė, kad į Gran Kanariją atvyko apie 20-30 šios šalies krepšinio sirgalių. Apie panašius savų sirgalių skaičius kalbėjo ir arenoje sutikti Angolos bei Pietų Korėjos žurnalistai, ne ką daugiau čia bus ir meksikiečių, tiesa, slovėnų tikimąsi kur kas daugiau.

Pauliaus Cuberos nuotr./Australijos rinktinės sirgalė
Pauliaus Cuberos nuotr./Australijos rinktinės sirgalė

Į areną jau ryte rinkosi ir vienas kitas ispanas, tiesa tik keli jų buvo pasidabinę raudonais savo rinktinės marškinėliais. Kur kas daugiau „Gran Canaria“ arenoje buvo NBA komandų marškinėliais vilkinčių vietos aistruolių.

Atributika. Jau praėjus bilietų tikrintojus sirgalių laukė ir nedidelė atributikos parduotuvė, kurioje pardavinėjami įprasti suvenyrai – marškinėliai, kepuraitės, raktų pakabukai.

Kainos čia nesikandžioja, tad bilietų patikrą praėję sirgaliai iškart užgulė prekystalį. Brangiausias parduodamas daiktas yra oficialus čempionato kamuolys, kurio kaina – 105 eurai.

Sirgalių marškinėliai, kurių prieš mūsų rinktinės rungtynes bus ir su Lietuvos vėliava, kainuoja 20 eurų, kepuraitės ir šalikų kaina siekia 15-20 eurų, o smulkių suvenyrų (magnetų, raktų pakabukų) kainos prasideda nuo 5 eurų.

Pauliaus Cuberos nuotr./„Gran Canaria“ arenos sirgalių parduotuvė
Pauliaus Cuberos nuotr./„Gran Canaria“ arenos sirgalių parduotuvė

Parduodamos čia ir rinktinių sportinių marškinėlių kopijos, tačiau net ir keli tūkstančiai į Gran Kanariją atvykusių lietuvių oficialios savo rinktinės atributikos prie arenos įsigyti negalės. Čia parduodami tik Ispanijos ir JAV rinktinių marškinėliai, kurie kainuoja po 75 eurus.

Maistas. Nusipirkti užkandžių ir gėrimų galima tik jau įėjus į areną, tačiau pirmą kartą besilankantiems Ispanijos krepšinio arenose teks nusivilti. Alaus čia yra, tačiau tik nealkoholinio ir kainuoja jis 5 eurus. Užkandžių kainos nėra didelės ir pasideda vos nuo 1,5 euro.

Lietuvos krepšinio sirgalius nuo 2005 metų Europos čempionato Serbijoje gaivinantis „Švyturio“ alaus baras šį kartą nuo arenos tolokai – apie 50 minučių pėsčiomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius