-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 17

Plasta-Sostinės A lygoje: LKL krepšininkų vedama „Oro navigacija“ neturi sau lygių

Tęsiasi kovos stipriausioje Vilniaus mieste Plasta-Sostinės A lygoje. Šią savaitę buvo sužaisti net aštuoni susitikimai, kuriuose turnyrinės lentelės vidutiniokės kovojo dėl svarbių taškų, o dėl pirmosios vietos sezono pusiaukelėje varžėsi trys pajėgiausios pirmenybių ekipos.
„Oro navigacijos“ ekipoje žaidžiantis Rolandas Skaisgirys
„Oro navigacijos“ ekipoje žaidžiantis Rolandas Skaisgirys

Geriausiai iš favoritų trijulės sekėsi praeityje garsių LKL krepšininkų vedamai „Oro navigacijos“ ekipai, iškovojusiai dvi pergales iš eilės.

Brandžiausios rungtynės

Svarbiausioje Plasta-Sostinės A lygos pirmojo rato akistatoje savo aikštėje žaidusi „Oro navigacija“ (10-1) priėmė antrojo vietoje žengusius „Brazylijos-Ego Forte“ (9-3) vyrus.

Nors daugelis tikėjosi atkaklios kovos, tačiau intriga rungtynėse laikėsi vos dvi minutės. Vėliau aikštės šeimininkai pelnė šešis taškus ne atsako, įgijo apčiuopiamą pranašumą ir daugiau nė akimirkai neleido varžovams pagalvoti apie intrigos atkūrimą. Galutinis rezultatas 90:70 „Oro navigacijos“ komandos naudai. 

Verta pastebėti, jog aikštės šeimininkai sužaidė bene brandžiausias rungtynes šiame sezone. „Oro navigacijos“ krepšininkai fantastiškai dirbo  gynyboje, sugebėję visiškai neutralizuoti svarbiausius varžovų krepšininkus.

Nugalėtojų komandos strategas Erikas Kučiauskas neslėpė geros nuotaikos: „Visų pirma noriu pasveikinti visą komandos personalą su tikrai gražia ir pelnyta pergale. Įveikėme artimiausius konkurentus ir tą padarėme žaisdami kone geriausias rungtynes sezone, tad iš savo pusės priekaištų neturiu nė vienam krepšininkui”.

„Oro navigacija”: Rolandas Jarutis (7 rez. perd.) 21, Rolandas Skaisgirys 18, Arnas Kazlauskas 11.

„Brazylija-Ego Forte“: Mantas Simonavičius 15, Janas Jurgo 11.

Tikslas – kelti meistriškumą

Egidijaus Ženevičiaus treniruojama „LEU-Šviesos“ (5-6) komanda pirmoje sezono dalyje buvo pateikusi ne vieną staigmeną. Visgi po Naujų metų studentų žaidimas kiek pakriko, o geriausias to pavyzdys – antradienio vakarą patirtas triuškinamas pralaimėjimas svečiuose akistatoje su „Vilniaus KM“ (5-7) jaunimu.

Aikštės šeimininkai apie savo ketinimus pareiškė jau susitikimo pradžioje, laimėję pirmų penkių minučių atkarpą net 11:3. Nors vėliau studentai kiek atkuto, tačiau priartėti prie įsibėgėjusio VKM lokomotyvo jie taip ir nesugebėjo. Nuaidėjusi finalinė sirena paskelbė triuškinamą „Vilniaus KM“ komandos pergalę rezultatu 93:66.

Pasibaigus dvikovai „Vilniaus KM“ strategas Gintautas Regina teigė: „Pastaruoju metu komanda demonstruoja tikrai brandų žaidimai ir tai tikrai mane džiugina. Pirmąjį ratą baigėme stipriausiųjų aštuntuke. Puikus rezultatas žinant, jog šiame sezone neturime nė vieno patyrusio žaidėjo. Visgi kalbėti apie tolimesnius planus – dar nesinori. Mūsų svarbiausias tikslas kiekvienose rungtynėse tobulėti bei kelti savo meistriškumą“.

„Vilniaus KM“: Margiris Normantas (7 rez.perd., 5 per.kam.) ir Tomas Rimša 14, Kristupas Totoris bei Lukas Žarskus 11.

„LEU-Šviesa“: Algirdas Palaima 19, Karolis Šilinskas 10.

Trūksta treniruočių

Vėlyvą vakarą vykusios „Brazylijos-Ego Forte“ ir „Tegros“ (6-5) rungtynės nesibaigė sulig pagrindinio laiko sirena, tad abiems vakaro dalyvėms teko pratęsti azartišką akistatą dar penkioms minutėms. Papildoma atkarpa kiek sėkmingiau susiklostė savo aikštėje žaidusiems „brazylams“, kurie galiausiai šventė pergalę rezultatu 91:80 bei reabilitavosi už išvakarėse patirtą triuškinamą pralaimėjimą.

Paklaustas, kaip vertina komandą naujasis „Tegros“ strategas Arūnas Umbrasas atsakė: „Viskas labai gerai, daugelis krepšininkų man yra pažįstami iš anksčiau ir apskritai, faina „chebra“ susirinkusi. Vyrai kovingi, ambicingi, tad dirbti su jais tikrai nėra sunku. Galbūt trūksta tik treniruočių, nes rungtynių grafikas yra itin įtemptas, tad naujus derinius tenka mokytis jau rungtynių metu“.    

„Brazylija-Ego Forte“: Janas Jurgo (10 atk.kam.) 22, Dainius Novickas (5 kld.) 16, Mantas Simonavičius (6 rez.perd.) 14.

„Tegra“: Alanas Dzeranovas 24, Tadas Šablinskas 18.

Principinė dvikova

Tris kėlinukus principinėje studentų dvikovoje, kurioje ginklus surėmė savo aikštėje žaidusi VGTU (8-2) ir „Medea-VU“ (7-5) ekipos, aikštėje vyko graži ir intriguojanti kova.

Visgi lemiamame ketvirtyje viskas apsivertė aukštyn kojom. Aikštės šeimininkai spurtavo, per keletą minučių įgijo triuškinamą pranašumą ir galiausiai šventė įtikinamą pergalę rezultatu 87:69.

VGTU: Evaldas Rastenis (9/9 baud., 7 išpr.praž., 43 naud. balai) 32, Tomas Galeckas ir Andrius Juknevičius (5 rez.perd.) po 17.

„Medea-VU“: Eimantas Kaminskas (7/9 trit.) 21, Laurynas Jacevičius 15.

Pirmavo net 17:1

Antradienį akistata su antroje vietoje žengiančia ekipa, ketvirtadienį su komanda kuri yra trečia. Toks išbandymas šią savaitę laukė čempionatų lyderių „Oro navigacijos“ atstovų. Egzaminą pirmenybių favoritai išlaikė puikiai, o iškovoję dvi pergales tapo pirmąja A lygos ekipa pasiekusia dešimt pergalių.

Savaitės pradžioje triuškinama persvara įveikę „brazylus“, Eriko Kučiausko treniruojami „navigatoriai“ nemažino apsukų ir akistatoje svečiuose su „Sąlyčiu-Litena“ (8-3).  Apie rungtynes bei svečių nusiteikimą viską pasako vienintelis faktas: sužaidus kiek daugiau nei keturias minutes „Oro navigacija“ pirmavo net 17:1, o nuaidėjus finalinei sirenai šventė pergalę rezultatu 83:73.

„Oro navigacija“: Rolandas Jarutis (7 rez.perd.) 22, Rolandas Matulis (14 atk.kam.) 20, Jonas Elvikis 17.

„Sąlyčio-Litenos“: Andrius Fiodorovas 16, Domantas Bimba (15 atk.kam.) 14.

Kiti rezultatai

„Š.Marčiulionio KA-Blancomet“ – „Švyturys“ 60:55.

„Š.Marčiulionio KA-Blancomet“: Audrius Karvelis 11, Tautvydas Paliukėnas 9, Romualdas Petraitis bei Tauras Rutkauskas po 7.

„Švyturys“: Edvinas Ruzgas 14, Laurynas Žilinskas 12.

MRU - „Švyturys“ 75:70.

MRU: Rokas Jukonis (12 atk.kam.) 26, Žygimantas Ūselis 23, Lukas Kvedaravičius 7.

„Švyturys“: Edvinas Ruzgas (13 atk.kam.) 31, Matas Niparavičius 20.

„KK Žaibas-Alnida“ – „SKM-Haribo“ 88:77.

„KK Žaibas-Alnida“: Elonas Penikas 26, Tadas Mincė (5 rez.perd.) 16, Andrius Mikšta (8 rez.perd.) 15.

„SKM-Haribo“: Gytis Radzevičius (12 atk.kam.) 30, Augustinas Stropus 13.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius