Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 07

Plasta-Sostinės A lygoje Rolando Skaisgirio dvigubas dublis bei solidus „Švyturio“ revanšas

Mėgėjų krepšinis daugelį žavi tuo, kad čia veteranai žaidžia prieš jaunimą, studentai prieš krepšinio mokyklas, o beveik visos tarpusavio akistatos yra įdomios bei intriguojančios. Įdomių akcentų tradiciškai netrūksta ir Plasta-Sostinės A lygos čempionate, kuriame „krepšinio vilkai“ pažėrė pamokų jaunimui, VGTU nuskriaudė buvusią savo ekipą, o „Švyturio“ atstovai neiškovojo pergalės reikiamu skirtumu.
Rolandas Skaisgirys
Rolandas Skaisgirys / E.Kniežausko nuotr.
Temos: 1 Krepšinis

Vienintelis klausimas

Rolandas Skaisgirys žaidė vos 18 minučių, o didžiosios pertraukos metu paliko salę, tačiau aikštėje praleisto laiko pilnai pakako, kad būtų atlikta 10 rezultatyvių perdavimų ir surinktas dvigubas dublis. Maža to, „krepšinio vilkų“ vedama „Oro navigacijos“ (14/1) komanda nepasigailėjo turnyrinės lentelės dugne esančios „SKM-Haribo“ (1/14) ekipos ir iškovojo triuškinamą pergalę rezultatu 105:66.

Pirmajame ketvirtyje „SKM-Haribo“ jaunimas žaidė greitai, dažnai rinko lengvus taškus ir dešimt minučių išlaikė rungtynėse intrigą. Visgi netrukus viskas apsivertė aukštyn kojom. Antrajame kėlinuke pakeitę požiūrį į darbą gynyboje aikštės šeimininkai visiškai išjungė jaunimo puolimo mechanizmą ir per keletą minučių įgijo triuškinamą pranašumą.

Nors didžiosios pertraukos metu namo išvyko geriausias rungtynių žaidėjas R.Skaisgirys, „Oro navigacijos“ krepšininkai antroje rungtynių pusėje dar labiau padidino apsukas ir demonstruodami gražų komandinį krepšinį sulig kiekviena minute tolo nuo varžovų.

Dvikovos pabaigoje liko vienintelis klausimas: ar pavyks aikštės šeimininkams surinkti triženklį taškų skaičius. Atsakymas paaiškėjo anksčiau nei nuaidėjo finalinė sirena – likus  žaisti kiek daugiau nei dvi minutes „navigatorių“ snaiperis Žygimantas Šeštokas smeigė dvitaškį ir pelnė 101-ajį tašką.

 „SKM-Haribo“ treneris Rolandas Penikas negalėjo paaiškinti skaudaus pralaimėjimo priežasčių: „Negaliu paaiškinti, kodėl akistatose su „Oro navigacija“, abu kartus patyrėme skaudžias nesėkmes. Nors lygių skirtumas yra grandiozinis, tačiau jaunimas turėtų žaisti atsipalaidavęs ir mažų mažiausiai išnaudoti susikurtas progas. O dabar viskas buvo atvirkščiai – žaidėme įsitempę bei nesugebėjome prilygti tituluotiems varžovams.“

„Oro navigacija“: Žydrūnas Stankus 22, Rolandas Jarutis 17, Giedrius Giedra 16.

„SKM-Haribo“: Gytis Radzevičius 14, Lukas Buitkus ir Augustinas Stropus po 11.

Dvigubas tikslas

Rimanto Kaminsko treniruojama „Medea-VU“ (8/7) komanda susitikimo pradžioje puikiai tvarkėsi su varžovais, o aštuntąją rungtynių minutę įgijo devynių taškų persvarą (22:13). 

Tačiau tuomet atkuto savo aikštėje žaidę „Švyturio“ (5/9) vyrai. Minutės pertraukėlės metu suderinę savo veiksmus aikštės šeimininkai pagyvino žaidimą, spurtavo rezultatu 13:1 ir antrojo ketvirčio pradžioje išsiveržė į priekį (26:23).

Supratę, kad su studentais tikrai galima kovoti, „aludariai“ įgijo papildomo pasitikėjimo savo jėgomis ir sulig kiekviena minute vis labiau didino savo pranašumą.

 „Švyturio“ krepšininkai lemiamo kėlinuko viduryje padidino apsukas ir nutolo nebepavejamai, o likus trims minutėms įgijo net 21 taško persvarą (73:52).

E.Kniežausko nuotr./Edvinas Ruzgas
E.Kniežausko nuotr./Edvinas Ruzgas

Visgi tai intrigos nė kiek neišsklaidė. Anaiptol, puikiai suprasdami, kad reguliariojo sezono pabaigoje daug ką lemti gali tarpusavio rungtynių rezultatas, aikštės šeimininkai siekė dar vieno tikslo – pergalės 20 taškų skirtumu. Tačiau tą puikiai žinojo ir studentų komanda, kuri pavyzdingai sužaidė susitikimo pabaigą bei apkarpė turėtą deficitą. Nuaidėjusi finalinė sirena paskelbė solidžią „Švyturio“ pergalę rezultatu 79:64.

„Švyturio“ ekipos vadovas Kipras Baleišis atskleidė pergalės priežastis ir papasakojo, kokie varžovai labiausiai baugina: „Šiandien gerai dirbome gindamiesi ir išnaudojome susikurtas progas. Be to, pasisekė, kad savų metimų neįmetė varžovų lyderis Laurynas Jacevičius. Pastaruoju metu matyti, kad komandos nariai labiau jaučia vienas kitą, o jei nepavyksta įmesti – nepriima skuboto sprendimo ir geriau atlieka perdavimą.“

„Švyturys“: Edvinas Ruzgas (11 atk.kam.) 25,  Matas Niparavičius (10 atk.kam.) 19, Darius Jovaiša 13.

„Medea-VU“: Laurynas Jacevičius 16, Karolis Ražukas 15.

Savotiška tendencija

Ketvirtadienio vakaro akcentu tapo atsakomoji savo aikštėje žaidusios „Sąlyčio-Litenos“ (10/4) ekipos ir VGTU (8/5) atstovų akistata. Aikštės šeimininkų garbę gina krepšininkai, kurie kadaise buvo Gintaro Šerkšno auklėtiniai, padėję Technikos universitetui bene sėkmingiausiu komandai metu.

Įdomu tai, kad iki šiol visas principines tarpusavio akistatas buvo laimėjusi VGTU ekipa, tačiau šiame sezone viskas apsivertė aukštyn kojom.

Aikštės šeimininkai į rungtynes delegavo vos septynis žaidėjus, tačiau jų indėlio pakako dar vienai pergalei. Dvikovos pradžioje aikštėje vyko apylygė kova, o priekyje buvo tai viena, tai kita komanda. Antrajame ketvirtyje atrodė, kad iniciatyva priklauso studentams, kurie po sėkmingai sužaisto atkarpos 15 rungtynių minutę įgijo dviženklę persvarą (40:30). Tačiau tuomet „Sąlyčio-Litenos“ ekipa parodė tikrąjį savo veidą.

Įklampinę VGTU atstovus savo gynyboje aikštės šeimininkai sugebėjo išlyginti rezultatą, o dvikovos pusiaukelėje net įgijo apčiuopiamą pranašumą (46:42), po spurto lemiamame kėlinuke iškovojo solidžią pergalę rezultatu 97:82.

Bandė reabilituotis  

„Sąlyčio-Litenos“ žaidžiantysis treneris Andrius Fiodorovas pasibaigus dvikovai kalbėjo: „Bandėme reabilituotis po itin prastai sužaistų rungtynių su „Medea-VU“ komanda ir, laimei, mums pavyko. Šiandien gerai sužaidė visa komanda, o rezultatas yra puikus viso to pavyzdys. Vienu metu buvom įgiję 10 taškų deficitą, tačiau paskui susikaupėm, pradėjome gerai pataikyti, persvėrėm rezultatą bei ramiai ėjome pergalės link. Be to, padarėme vos 6 klaidas, o tai taip pat įrodo, kad šiandien sužaidėme tikrai puikias rungtynes.“

E.Babelio nuotr./A.Fiodorovas
E.Babelio nuotr./A.Fiodorovas

„Sąlytis-Litena“: A.Fiodorovas (10 išpr.praž., 38 naud.balai) 31, Arūnas Pranevičius 17, Deividas Aukštuolis 16.

VGTU: Evaldas Rastenis (8 rez.perd.) 28, Lukas Augustinas 19.

Kiti rezultatai:

„Tegra“ – „Vilniaus KM“ 78:62.

„Tegra“: Tadas Šablinskas 16, Henrikas Šliogeris 15, Alanas Dzeranovas 13.

„Vilniaus KM“: Rytis Meškauskas 15, Kristupas Totoris (10 atk.kam.) 10.

MRU – „Š.Marčiulionio KA-Blancomet“ 88:55.

MRU: Lukas Motiejūnas 23, Lukas Kvedaravičius 16, Ignas Ryla (9 rez.perd.) 14.

„Š.Marčiulionio KA-Blancomet“: Audrius Karvelis (11 atk.kam.) 16, Laurynas Šveistys (7 kld.) 15.

„KK Žaibas-Alnida“ – „LEU-Šviesa“ 101:83.

„KK Žaibas-Alnida”: Elonas Penikas (10 rez.perd.) 28, Donatas Ratkevičius 19, Aivaras Mincė (5 per.kam.) 16.

„LEU-Šviesa“: Justinas Gečas 26, Gediminas Povilauskas (15 atk.kam.) 18.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius