Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 17

Po pergalės prieš Kauno „Žalgirį“ Rolandas Jarutis jautė prieštaringus jausmus, o jo auklėtiniai klūpėdami kalbėjo maldą

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sukėlė daug nusivylimo savo gerbėjams ir Kauno sporto halės žiūrovams. Vieningosios krepšinio lygos VTB paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse kauniečiai 75:86 nusileido Rolando Jaručio vadovaujamai Mariupolio „Azovmaš“ ekipai ir nepateko į finalinio ketverto varžybas. Po šių rungtynių nugalėtojų treneris prisipažino, kad pergalės nesitikėjo, o jo auklėtiniai po mačo atsiklaupę ant kelių dėkojo Dievui... „Žalgirio“ strategas buvo nekalbus ir daugiausia priekaištų savo komandai turėjo dėl klaidų ir prastos gynybos.  
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Po mačo trys Mariupolio „Azovmaš“ ekipos žaidėjai nustebino gana neįprastu poelgiu krepšinio aikštelėje. Vienas iš jo dalyvių Frederickas House‘as pasakojo, kad taip komanda atsidėkojo Dievui už pergalę bei linkėjo stiprybės, sėkmės ir sveikatos visiems pasaulio žmonėms: „Pažiūrėkite, kas dedasi pasaulyje. Meldėmės ne tik už save, bet ir už jus, savo šeimas.“

2004-2006 m. Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandoje žaidęs F.House‘as po mačo sakė, kad ši pergalė komandai yra ypač svarbi. „Mums nebebuvo kur trauktis. Susikaupėme ir žaidėme, kaip komanda. Net kai krito kamuolys iš rankų, mes iš visų jėgų kovėmės dėl pergalės. Dėkoju visiems savo bendraklubiams ir, žinoma, treneriui už puikų darbą“, - teigė F.House‘as.

Vos prieš tris mėnesius trenerio keliu pradėjęs žengti Rolandas Jarutis prisipažino, kad savęs strategu dar nevadina ir teigia, kad dar turi labai daug ko šioje profesijoje išmokti.

Pergalė prieš Kauno „Žalgirį“ – įsimintiniausia krepšinio specialisto pergalė karjeroje. R.Jaručio auklėtiniai prisijungė prie Maskvos CSKA, Maskvos srities „Chimki“ ir Kazanės „Uniks“ ekipų, kurios dalyvaus VTB finalo ketverto varžybose.

„Prieš išvyką į Kauną mes turėjome daug vidinių problemų ir aš atvirai pasakysiu – nesitikėjau, kad šias rungtynes laimėsime. Žaidėjų nuteikti nereikėjo, juos nuteikė rungtynių svarba, Kauno sporto halės atmosfera ir galimybė laimėti prieš legendinę komandą. Džiaugiuosi, kad mano auklėtiniai parodė savo charakterį. Akcentavau gynybą ir manau, kad šiandien su šia užduotimi susitvarkėme labai gerai“, - sakė R.Jarutis.

Lietuvos treneris atviravo, kad po šios pergalės jautė prieštaringus jausmus: „Prisipažinsiu, jaučiuosi labai keistai. Aš sergu už visas Lietuvos komandas, už Lietuvos krepšininkus. Po rungtynių jų atsiprašiau širdyje, o Kauno sporto halės gerbėjams dėkojau. Už tai, kad jie myli krepšinį, myli savo komandą ir taip nuoširdžiai ją palaiko.“

Kauno „Žalgirio“ treneris Ilias Zourosas po pralaimėtų rungtynių spaudos konferencijoje nespėlė nusivylimo, tačiau buvo nekalbus. „Mariupolio krepšininkai nusipelnė šios pergalės. Nenormalu paskutinę atkarpą pralaimėti rezultatu 0:14, nenormalu suklysti 21-ą kartą... Nuo pat savo atvažiavimo pradžios akcentavau gynybą ir jos svarbą. Kartoju šį žodį nuolat. Aš suprantu žaidėjus, kai jie nepataiko net būdami laisvi, bet nesuprantu, kaip galėjome taip prastai gintis“, - teigė I.Zourosas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius