-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 06

Prancūzai ir be Parkerio į veikė italus

Papildomamą atrankos į Europos krepšinio čempionatą turnyrą sėkmingai pradėjo Prancūzijos rinktinė. Trečiadienį išvykoje ji be savo lyderio Tony Parkerio po dramatiškos kovos ir pratęsimo 80:77 (21:15, 14:14, 16:22, 15:15, 14:11) palaužė italų krepšininkus.
Prancūzai pergale pradėjo papildomą atrankos turnyrą
Prancūzai pergale pradėjo papildomą atrankos turnyrą. / „Scanpix“ nuotr.

Iš medikų apžiūros San Antonijuje nespėjusiai grįžti prancūzų žvaigždei T.Parkeriui nereikės iš apmaudo graužti nagų. Ir be jo prancūzai papildomo atrankos turnyro B grupėje sugebėjo sėkmingai startuoti.

Nuo pat rungtynių pradžios svečiai ėmėsi iniciatyvos ir po kelių minučių jau pirmavo 16:6. Antrajame kėlinyje šiek tiek sutrikusiems italams pavyko išlyginti žaidimą, tačiau įpusėjus dvikovai jų varžovai vėl išsiveržė į priekį – 35:29.

Vėliau du kėlinius vyko lygi kova, nė vienai komandai nepavyko įgyti didesnio pranašumo. Likus 11 sekundžių iki rungtynių pabaigos rezultatas buvo lygus – 66:66, tačiau kamuolį turintys prancūzai iš vidutinio nuotolio nepataikė.

Per pratęsimą iš pradžių savo žaidimą primetė aikštės šeimininkai ir pabėgo į priekį – 71:66, tačiau greitai Prancūzijos rinktinė taikliais metimais išlygino ir persvėrė rezultatą. Likus žaisti 20 sekundžių italai atsiliko 3 taškais – 75:78, tačiau padarė apmaudžią klaidą perduodami kamuolį prie tritaškio linijos stovinčiam lyderiui Marco Belinelli. Svečiai pergalės iš rankų nebeišleido.

Nugalėtojams po 20 taškų pelnė Nicolas Batumas ir Florent'as Pietrusas, 15 – Borisas Diaw. Italų gretose nesustabdomas buvo M.Belinelli. Jo sąskaitoje – 26 taškai. 13 taškų pridėjo Angelo Gigli, 10 – Andrea Bargnani.

Kitose trečiadienio rungtynėse A grupėje Portugalijos krepšininkai namie 56:62 (11:19, 11:17, 14:17, 20:9) nusileido Bosnijos ir Hercegovinos rinktinei. Nugalėtojams 15 taškų pelnė Nihadas Dedovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius