Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 06 30

Prancūzės eliminavo Lietuvos krepšininkes iš kovos dėl Europos čempionato medalių

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė baigė kovą dėl Europos čempionato medalių. Algirdo Paulausko auklėtinės ketvirtfinalyje rezultatu 58:66 (13:11, 21:22, 8:20, 16:13) turėjo pripažinti čempionių titulą ginančių prancūzių pranašumą.
Sandra Linkevičienė
Lietuva – Prancūzija / fibaeurope.com nuotr.
Temos: 2 Medalis Krepšinis

Lietuvės iki didžiosios pertraukos visąlaik buvo žingsneliu priekyje, tačiau beviltiškai pralaimėdamos trečiąjį kėlinį (8:20) atidavė iniciatyvą į varžovių rankas ir pavyti jų jau nesugebėjo.

Rezultatyviausiai mūsiškių gretose žaidė Eglė Šulčiūtė (10 taškų), Aušra Bimbaitė (9), Marina Solopova ir Agnė Abromaitė (po 8). Blankiai rungtyniavo rinktinės lyderė Sandra Linkevičienė, kuri pataikė vos 2 metimus iš 10, surinko 7 taškus, tačiau vos prasidėjus ketvirtajam kėliniui aikštę paliko dėl išnaudoto pražangų limito. Įdomu tai, kad Prancūzijos rinktinei taškus pelnė vos penkios žaidėjos. 

Beje, tai buvo trečiasis Europos čempionatas iš eilės, kuriame susikerto Lietuvos ir Prancūzijos  keliai. 2009 m. žemyno pirmenybėse Latvijoje pergalę dviejų taškų skirtumu šventė prancūzės (55:57), o 2007 m. Italijoje pranašesnės, beje, taip pat dviem taškais, buvo mūsiškės.

Patekdamos į pusfinalį Prancūzijos krepšininkės užsitikrino vietą olimpiniame atrankos turnyre, tuo tarpu lietuvės varžysis dėl 5-8 vietų ir paskutinio kelialapio į olimpinę atranką, kurioje dalyvaus 2-5 vietas šiose pirmenybėse užėmusios rinktinės. Tik Europos čempionė iškart užsitikrins vietą Londono olimpiadoje.

Už ketvertuko borto liko ir vos pirmąją nesėkmę čempionate patyrusios Juodkalnijos krepšininkės. Jas ketvirtfinalyje kiek netikėtai 56:44 nugalėjo Turkijos rinktinė. Būtent su juodkalnietėmis Lietuvos rinktinė žais kitas rungtynes.

Pergalės atveju dėl penktosios vietos tektų kovoti su Kroatijos krepšininkėmis, kurios vadinamajame 5-8 vietų pusfinalyje įveikė latves 84:75. Latvijos ekipai tai buvo ketvirtas pralaimėjimas iš eilės. 

Kovą dėl medalių tęs Turkijos, Prancūzijos, Rusijos ir Čekijos rinktinės. Turkės, kurios pusfinalyje žais pirmą kartą šalies istorijoje, susitiks su prancūzėmis, o čekės susigrums su rusėmis.

Pasaulio vicečempionės čekės dar trečiadienį 79:63 nugalėjo Kroatijos ekipą ir pirmenybių pusfinalyje žais po šešerių metų pertraukos. Rusijos rinktinė ketvirtfinalyje 83:72 palaužė latvių pasipriešinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius