-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 15

Premjeras pažadėjo visokeriopą paramą vykdant įsipareigojimus Europos krepšinio vadovams

Ketvirtadienį sostinėje įvyko 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato vyriausybinės darbo grupės posėdis, kuriame buvo svarstyti organizaciniai pirmenybių klausimai.
Kamuolys
011–aisiais metais reikia suformuoti beveik 30,5 mln. litų biudžetą. / photos.com nuotr.

Darbo grupei buvo pateiktas 2011 metų čempionato organizavimui reikalingas lėšų poreikis ateinantiems metams. Pasak organizacinio komiteto, siekiant Lietuvoje surengti aukščiausios kokybės ir „FIBA Europe“ reikalavimus atitinkančias krepšinio pirmenybes, 2011–aisiais metais reikia suformuoti beveik 30,5 mln. litų biudžetą.

Darbo grupės vadovas Raimundas Alekna pažymėjo, kad su minėtais dokumentais jau yra supažindintas Lietuvos premjeras Andrius Kubilius, kuris pažadėjo visokeriopą paramą vykdant Lietuvos prisiimtus įsipareigojimus Europos krepšinio vadovams.

Vienbalsiai nutarta pritarti pateiktam lėšų poreikio projektui ir pavesta pateiktą sąmatą detalizuoti atskirame organizacinio komiteto ir Finansų ministerijos atstovų posėdyje.

Susirinkime dalyvavę miestų merai bei jų atstovai taip pat pritarė projektui, pagal kurį sutartys tarp organizacinio komiteto ir miestų, rengiančių čempionatą turėtų būti pasirašytos iki šių metų rugsėjo 1 dienos.

Posėdyje taip pat buvo išklausyta visų miestų, pretenduojančių rengti čempionato varžybas, ataskaita apie dabartinę situaciją ir esamų problemų sprendimų būdai bei terminai.

Buvo pateikta organizacinio komiteto ataskaita dėl bendradarbiavimo rengiant čempionatą su tam tikromis Lietuvos ministerijomis bei kitomis valdžios institucijomis. Pasak ataskaitos, šiuo metu yra bendradarbiaujama su 7 ministerijomis, bendras vykdomų (ar artimiausiu laiku numatomų) projektų skaičius jau yra didesnis nei 20.

Posėdžio pabaigoje buvo vienbalsiai pritarta papildyti vyriausybinę darbo grupę naujais nariais. Savo atstovus į darbo grupę paprašytos deleguoti Socialinės apsaugos ir darbo, Kultūros, Susisiekimo, Užsienio reikalų, Mokslo ir švietimo bei Sveikatos apsaugos ministerijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius