Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 28 /14:11

Prieš olimpinę atranką krepšinio rinktinė Lietuvoje sužais dvejas rungtynes

Trečiadienį Vilniuje pristatytas Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasirengimo olimpiniam atrankos turnyrui Venesueloje planas.
Lietuvos krepšinio rinktinė
Lietuvos krepšinio rinktinė / BFL nuotr.

Kęstučio Kemzūros pasirinkti rinktinės kandidatai į pirmąją treniruočių stovyklą, tradiciškai Druskininkuose, šiemet susirinks kaip niekada anksti – nuo gegužės 30 dienos.

Čia startuos beveik penkias savaites truksiantis rinktinės pasiruošimas olimpiniam atrankos turnyrui, kuris Venesueloje vyks liepos 2–8 dienomis.

Po savaitės rinktinė kelsis į pajūrį, kur stovyklaus dar savaitę, prieš išvykdama į Hiustoną (JAV).

M.Pocius klube gali užtrukti ilgiausiai

„Labiausiai tikėtina, kad laiku į stovyklą nespės atvykti užsienyje rungtyniaujantys žaidėjai. Ko gero ilgiausiai klube gali užtrukti Martynas Pocius, – teigia rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra. – Jei Madrido „Real“ Ispanijos čempionate žygiuos iki finalo, Martynas prie mūsų galės prisijungti tik maždaug birželio 15 dieną. Vis dėlto tikiuosi, kad didžioji dauguma kandidatų atvyks jau pirmąją stovyklos dieną“.

„Noriu padėkoti LKL klubams, kad atsižvelgė į prašymą sutrumpinti LKL sezoną. Galėjo būti priimtas ir kitas sprendimas, kuris, žinoma, nebūtų reiškęs jokios tragedijos. Kelios papildomos laisvos dienos negarantuos mums olimpinio kelialapio, bet norint viską daryti teisingai, manau, reikėjo būtent tokio sprendimo“, – pridūrė K.Kemzūra.

Lietuvoje draugiškas mūšis su makedonais

Lietuvoje rinktinė sužais ir dvejas draugiškas rungtynes – birželio 16 dieną Klaipėdos „Švyturio“ arenoje su „Eurobasket 2011“ skriaudikais makedonais, o birželio 17 dieną su kita olimpiniam atrankos turnyrui Venesueloje besiruošiančia Graikijos rinktine.

Ko gero ilgiausiai klube gali užtrukti M.Pocius. Jei  „Real“ Ispanijos čempionate žygiuos iki finalo, Martynas prie mūsų galės prisijungti tik birželio 15 dieną

Hiustone Lietuvos rinktinė stovyklaus birželio 20–29 dienomis ir ten sužais dar bent tris draugiškus mačus: 23 ir 29 d. – su Didžiąja Britanija, o 27 d. – su Rusija.

Jeigu pavyks, Lietuvos rinktinė Hiustone norėtų sužaisti ir ketvirtąsias draugiškas rungtynes, tačiau varžovas kol kas dar nėra žinomas.

„Iš pradžių į Hiustoną planavo atvykti ir Graikijos rinktinė, tačiau jos planai pasikeitė. Būtent su graikais ketinome sužaisti ketvirtąsias rungtynes. Amerika tokia šalis, kad bet kada galima surasti su kuo žaisti, tačiau neturime tikslo žūtbūt sužaisti ketverias rungtynes“, – sakė K.Kezmūra.

Į Venesuelą, kur liepos 2–8 dienomis vyks olimpinis atrankos turnyras, rinktinė persikels birželio 30 dieną.

Olimpinė tradicija – pusfinalis

Atrankos turnyrą Lietuvos rinktinė pradės B grupėje kartu su šeimininke Venesuela ir Nigerija. Iš grupės į kitą etapą pateks dvi rinktinės, kurios varžysis ketvirtfinaliuose. Kelialapiai į olimpiadą iš karto atiteks pusfinalių nugalėtojoms (finalas nebus žaidžiamas), o dėl paskutiniojo – trečiojo – kovos pusfinaliuose pralaimėjusios rinktinės.

„Stipriausias varžovas yra tas, su kuriuo žaidi tą dieną. Nereikia nieko nuvertinti. Tiesiog mums patiems reikės žaisti savo žaidimą. Žinoma, išskirčiau Rusijos, Graikijos ir Puerto Riko rinktines, tačiau, kaip sakiau, negalima nuvertinti ir kitų komandų“, – paprašytas išskirti pagrindinius varžovus kovoje dėl kelialapio kalbėjo K.Kemzūra.

Sėkmės atrankoje atveju, krepšinio turnyras Londono olimpinėse žaidynėse vyks liepos 28 – rugpjūčio 12 dienomis. Rinktinė žaidynėms ruoštųsi jau Lietuvoje.

Nuo Nepriklausomybės atkūrimo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė žaidė visose olimpinėse žaidynėse ir visose penkiose pasiekdavo pusfinalį (1992 m. Barselonoje, 1996 m. Atlantoje ir 2000 m. Sidnėjuje laimėjo bronzos medalius).

Treniruočių stovykos
Data Vieta
Gegužės 30 – birželio 5 d. Druskininkai (viešbutis „Druskininkai“)
Birželio 6–16 d. Palanga (viešbutis „Vanagupė“)
Birželio 20–29 d. Hiustonas (viešbutis „Double tree Suites by Hilton“)
Liepos 13–18 d. Palanga (viešbutis „Vanagupė“)
Liepos 19–27 d. Lietuva
Kontrolinės rungtynės
Mačas Data Vieta
Lietuva – Makedonija 17.00 val. birželio 16 d. Klaipėdos „Švyturio“ arena (Lietuva)
Lietuva – Graikija 19.30 val. birželio 17 d. Kauno „Žalgirio“ arena (Lietuva)
Lietuva – Didžioji Britanija 21.30 val. birželio 23 d. Hiustono universiteto arena (JAV)
Lietuva – Rusija 17.30 val. birželio 27 d. Hiustono universiteto arena (JAV)
Lietuva – Didžioji Britanija 18.00 val. birželio 29 d. Hiustono universiteto arena (JAV)

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius