-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 14

Puikų Donato Motiejūno žaidimą lėmė padažnėję metimai iš po krepšio

Pastaruosius du sezonus komandos draugų šešėlyje buvęs ir tik kartais blyksteldavęs Donatas Motiejūnas šį sezoną tapo vienu „Houston Rockets“ lyderių. Du startinio penketo žaidėjus praradęs „Rockets“ klubas per 23 rungtynes iškovojo 18 pergalių. Per 11 rungtynių, kurias dėl traumos praleido Dwightas Howardas, lietuvis rinko po 14,3 taško atakuodamas 56 proc. taiklumu. Sugrįžus komandos žvaigždei savimi pasitikintis lietuvis pasiekė karjeros rezultatyvumo rekordą. Portalas upsidemotor.com atskleidžia sėkmingo D-Mo žaidimo priežastis.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nors neabejotinas „Rockets“ lyderis puolime ir raktas į pergales yra Jamesas Hardenas, šį sezoną savo žaidimu pretenduojantis į NBA naudingiausio žaidėjo titulą, tačiau itin daug prie pastarųjų pergalių prisidėjo ir D.Motiejūnas.

Lietuvis ir anksčiau sugebėdavo sužaisti vieną kitą gerą mačą, tačiau koją jam ypač kišo nepastovumas. Vis dėlto, kaltas dėl to ne tik D-Mo, bet ir „Rockets“, naudojusi lietuvį tik kaip perimetre žaidžiantį aukštaūgį. Nors D.Motiejūnas visada buvo vertinamas už savo sugebėjimą pataikyti ne tik iš vidutinio nuotolio, bet ir nuo tritaškio linijos, upsidemotor.com teigia, kad jo stiprybė – žaidimas po krepšiu.

Kaip teigia teksto autorius Scottas Rafferty, D.Motiejūno sugebėjimas pataikyti iš toliau yra reikalingas, tačiau tai toli gražu nėra svarbiausia D-Mo stiprybė. Lietuvis per pirmus du sezonus NBA pataikė tik 26,3 proc. tritaškių metimų, tad tai tikrai negali būti svarbiausias jo žaidimo elementas.

VIDEO: Donato Motiejūno žaidimas po krepšiu

Pagrindiniams startinio penketuko aukštaūgiams – Terrence'ui Jonesui ir Dwightui Howardui – patyrus traumas, „Rockets“ dispozicijoje liko tik D-Mo, Tarikas Blackas ir Joey Dorsey. Kadangi D.Motiejūnas iš šios trijulės kelia daugiausiai grėsmės arti krepšio, ant jo pečių buvo užkrauta kur kas daugiau atsakomybės puolant. Be D.Howardo jėgos po krepšiu likusi „Rockets“ negalėjo leisti D.Motiejūnui lakstyti toli nuo krepšio ir tai pasiteisino su kaupu.

Lietuvio tritaškių metimų procentas sumažėjo labai stipriai, o 81,6 proc. metimų D.Motiejūnas atlikdavo ne toliau kaip 3 metrai nuo krepšio. Skirtingai nuo pirmų dviejų sezonų, D-Mo kur kas dažniau ėmė mesti kabliu, o ne įprastus metimus iš šuolio. To pasekmė – ne tik išaugęs rezultatyvumas, bet ir pagerėjęs taiklumas.

D.Motiejūno metimai „Rockets“ komandoje
Sezonas Metimai kabliu Metimai po šuolio Bendras taiklumas Tritaškiai metimai per 36 min. Išmestų tritaškių proc. nuo visų metimų
2012-13 18/33 37/121 45,5% 1,9 39%
2013-14 34/65 42/133 44,3% 1,4 28,4%
2014-15 33/56 14/54 50,0% 1,3 16,7%
VIDEO: Donato Motiejūno pasirodymas prieš „Nuggets“

Kaip rašo upsidemotor.com, D.Motiejūnas turi puikų minkštą metimą bei yra judrus, o tai atperka ne visai platų judesių po krepšiu arsenalą. Būdamas 213 cm ūgio lietuvis žemesnius varžovus apžaidžia fizine jėga, o prieš aukštesnius ir fiziškai galingesnius naudoja savo greitį ir staigumą. Be to, jis sugeba kone vienodai gerai mesti abiem rankomis.

D.Howardo grįžimas į aikštę „Rockets“ treneriui Kevinui McHale'ui užduos naujų klausimų, tačiau bent jau pirmose rungtynėse abu žaidėjai puikiai dalijosi vietą po krepšiu, o D-Mo pasiekė rezultatyvumo NBA lygoje rekordą. Lietuvis netapo perimetro žaidėju, nors „Rockets“ to ir tikėjosi, tačiau jo puikus žaidimas baudos aikštelėje yra stiprybė, kuri tikrai neleis prapulti Hiustono klube.

Po pastarųjų rungtynių su „Nuggets“, kurios lietuviui buvo rezultatyviausios karjeroje, jo sezono taškų vidurkis išaugo iki 10,4 taško, atkovotų kamuolių – iki 6,1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius