-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 02

Pusę metų algos negavęs Vytenis Čižauskas Valjadolido klube nebežais: „Jau išvykdamas žinojau, kad negrįšiu“

Ispanijos krepšinio lyga išplatino sąrašą žaidėjų, su kuriais klubai nepratęsė sutarčių ir kurie tapo laisvaisiais agentais. Tarp tokių krepšininkų atsidūrė ir Valjadolido „Blancos de Rueda“ ekipoje praėjusį sezoną praleidęs gynėjas Lietuvos jaunimo rinktinės žaidėjas Vytenis Čižauskas.
Vytenis Čižauskas
Rungtynių akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pranešama, jog krepšininkas yra laisvasis agentas ir gali sudarytį sutartis su bet kuriuo klubu. Lietuvis Ispanijos pirmenybėse rinko po 2,6 taško, atkovojo po kamuolį ir atliko po rezultatyvų perdavimą.

„Jau išvažiavęs žinojau, kad negrįšiu. Kaip žinote, su finansine situacija Ispanijoje nėra gerai, neaišku, ar ta komanda kitą sezoną iš viso išliks“, – sakė V.Čižauskas.

Krepšininkas pripažino, kad rungtyniaudamas Ispanijoje algą gavo tik sezono pradžioje, o pastaruosius penkis mėnesius žaidė be jokio atlygio.

Šiuo metų įžaidėjas su Lietuvos studentų krepšinio rinktine baigė pasirengimą universiadai ir trečiadienį išvyks į Rusiją.

Ar prideda papildomo jaudulio faktas, jog studentų rinktinės rungtynes stebi vyrų komandos treneris Jonas Kazlauskas? – po mačo prieš estus žurnalistai paklausė V.Čižausko.

– Buvo planuota, kad bus treniruotė, tačiau padarė rungtynes. Galbūt geriau būtų buvę pasitreniruoti „penki prieš penkis“ nei tokios rungtynės. Kažkokio jaudulio nėra, nežinau, ką treneriai kalbą, tačiau į rinktinę patekti noriu visada, stengiuosi žaisti kuo geriau, bet kandidatų yra ir be manęs.

– Valjadolido klubui tapote nereikalingas. Galima tikėtis išvysti jus žaidžiantį Lietuvoje, galbūt Kauno „Žalgiryje“?

– Jau išvažiavęs žinojau, kad negrįšiu. Kaip žinote, su finansine situacija Ispanijoje nėra gerai, neaišku, ar ta komanda kitą sezoną iš viso išliks. Galbūt žaisiu Lietuvoje, tačiau dar nežinau. Dažnai pakalbame su Pauliumi Motiejūnu, tačiau kol kas nežinau, kaip bus. Pirma reikia gerai pasirodyti universiadoje.

– Ko išmokote Ispanijoje? Ar krepšinio lygis smarkiai skiriasi nuo Lietuvos?

– Truputį pramokau ispaniškai. Taip pat – rimčiau žiūrėti į treniruotes. Kai per savaitę turi tik vienerias rungtynes, išmoksti labiau dirbti treniruotėse. Lygis, žinoma, kad aukštesnis – reikia rimtai kautis prieš visas komandas, ne tik prieš žaidžiančias Eurolygoje ar Europos taurėje.

– Kaip reikia legionieriui gyventi, kai nemokamas atlyginimas?

– Tėvai atveždavo maisto (juokiasi). Pradžioje sezono atlyginimą mokėjo, o vėliau išgyvenau – negyveni prabangiai ir išgyveni.

– Kaip bus sprendžiamas jūsų atlyginimo klausimas?

– Ispanijos krepšinio federacija draudžia europiečių atlyginimus ir tokiu atveju kaip mano sumoka atlyginimą iš draudimo. Jeigu komanda kitą sezoną vėl nori žaisti lygoje, ji turi tuos pinigus grąžinti.

– Atrodote sustiprėjęs fiziškai. Dirbote papildomai?

– Makaronų daug valgiau (juokiasi). Galbūt dar labiau subrendau per tuos metus, tačiau niekada fizine forma nesiskųsdavau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius