Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 03

Derybas su Eurolygos klubais vedęs Radoslavas Nesterovičius paskelbė apie karjeros pabaigą

Buvęs Slovėnijos rinktinės kapitonas Radoslavas Nesterovičius po 17 metų trukusios karjeros nusprendė kabinti sportbačius ant vinies. Lietuvoje šiuo metu viešintis R.Nesterovičius tai patvirtino Slovėnijos žurnalistams.
Radoslavas Nesterovičius
Radoslavas Nesterovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

NBA rungtyniavęs 35-erių metų 213 cm ūgio slovėnas šią vasarą vedė derybas su Pirėjo „Olympiakos“ bei Liublianos „Union Olimpija“ komandomis.

„Tikiu, kad mano krepšininko karjera jau baigėsi. Per 17-ą metų daug ko išmokau ir patyriau. Traumos karjeros pabaigai daug įtakos neturėjo, tai mano sprendimas. Tačiau priešingai nei kaip jaunystėje, dabar žaisti visu 100 proc. negalėčiau. O jei to negaliu, tuomet pasitraukiu“.

R.Nesterovičius, kuris vilkėdamas Slovėnijos rinktinės aprangą iš viso sužaidė 52 oficialiose rungtynėse, bus 2013 m. Europos krepšinio čempionato, vyksiančio Slovėnijoje, ambasadorius.

Nors R.Nesterovičius į Lietuvą atvyko kaip Slovėnijos rinktinės trenerio patarėjas, minties ateityje tapti treneriu jis kratosi.

„Nenoriu tapti treneriu. Apskritai nesu tikras, ar noriu dirbti profesionaliame klube. Nemalonu tai pripažinti, bet šiais laikas klubai dėl finansinių problemų tampa vis labiau mėgėjiški. Normaliai veikiančių klubų yra vienetai. Aš norėčiau dirbti su vaikais, jaunimu“, – sakė R.Nesterovičius.

R.Nesterovičius profesionalo karjerą pradėjo 1992 metais, kuomet vilkėjo Belgrado „Partizan“ ekipos marškinėlius, vėliau slovėnas atstovavo Salonikų PAOK, Liublianos „Union Olimpija“ ir Bolonijos „Kinder“ komandoms.

Nuo 1999 iki 2010 metų aukštaūgis žaidė NBA lygoje. Per šį laikotarpį R. Nesterovičius vilkėjo Minesotos „Timberwolves“, San Antonijaus „Spurs“, Indianos „Pacers“ ir Toronto „Raptors“ komandų marškinėlius.

Vėliau grįžęs į Europą sudarė kontraktą su „Olympiakos“ ekipa bei ULEB Eurolygoje pelnydavo po 10,9 taško ir atkovodavo po 5,4 kamuolio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius