-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 02

„Raptors“ treneris Dwane'as Casey: „Aš sužavėtas Jono Valančiūno meistriškumu, agresyvumu, greičiu, blokais ir energija“

Pasibaigus NBA lygos lokautui, Toronto „Raptors“ atstovai gali ramiai dalytis mintimis apie 5-uoju šaukimu naujokų biržoje pasirinktą Lietuvos talentą Joną Valančiūną ir kitus lygos žaidėjus.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / T.Lukšio/BFL nuotr.

Apie Vilniaus „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjo talentą kalbėjo „Raptors“ vyriausiasis treneris Dwane'as Casey.

„Jis daro tiek daug gerų dalykų: žaidžia agresyviai ir labai greitai abejose aikštės pusėse, mane tenkina tai, kaip jis atrodo puolime. Dabar pagrindinis mūsų darbas jį perorientuoti nuo Eurolygos į NBA krepšinį, o tam reikės laiko ir kantrybės. Bet aš labai sužavėtas jo meistriškumu, agresyvumu, greičiu, blokais ir energija. Atletiškumas padės jam greičiau pritapti NBA“, – J.Valančiūną liaupsino „Raptors“ vairininkas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Raptors“ treneris Dwane'as Casey.
„Raptors“ treneris D.Casey.

Būtent perorientavimo prie NBA darbus D.Casey pradės jau nuo „Lietuvos ryto“. Aleksandras Džikičius yra buvęs D.Casey asistentas Minesotos „Timberwolves“ komandoje. Lietuvos vicečempionus treniruojantis specialistas netiesiogiai padės „Raptors“ grūdinti J.Valančiūną prie NBA.

„Planuoju bendrauti su Alexu. „Lietuvos rytas“ naudoja tą pačią terminologiją bei kelis puolimo derinius, kokius naudojau anksčiau ir naudosiu „Raptors“ komandoje, todėl tai irgi išeis į naudą. Be to, Džikičius padės Valančiūnui su anglų kalba, pripratimu prie NBA kultūros. Visa tai paspartins adaptaciją. Turėti Džikičių ten, kur yra Jonas – labai didelis pliusas. Šiam specialistui reikia nešti komandai pergales, tačiau tuo pačiu jis padės ir Valančiūnui“, – džiaugėsi D.Casey.

Prieš išgirdamas „centrą“ Toronto ekipos strategos pažymėjo, jog būsimasis jo auklėtinis turėjo labai įtemptą vasarą.

„Jam dar tik 19, bet vasarą jis tapo pasaulio devyniolikmečių čempionu, po to persikėlė į Lietuvos rinktinę, su kuria iškovojo šią šalį nelabai tenkinančią penktą vietą, o su „Lietuvos rytu“ neprasibrovė į Eurolygą. Vasara jam buvo audringa, bet tai padėjo lietuviui subręsti“, – pasakojo D.Casey.

Primename, jog į JAV J.Valančiūnas galiausiai persikels po šio sezono. „Lietuvos ryto“ talentui Toronte numatomas svarbus vaidmuo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius