Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 27

„Raptors“ žaidimo analizė: kodėl Jonas Valančiūnas lemiamais momentais sėdi ant suolo?

„Toronto Raptors“ ekipa sekmadienio rungtynėse su „Detroit Pistons“ iškovojo sunkią pergalę 114:110. NBA apžvalgininkai atkreipia dėmesį, kad rungtynės galėjo klostytis daug ramiau, jeigu ketvirtajame kėlinyje aikštėje būtų likęs Jonas Valančiūnas.
Jonas Valančiūnas ir Robertas Covingtonas
Jonas Valančiūnas ir Robertas Covingtonas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Tokią nuomonę pateikė „Toronto Sun“ apžvalgininkas Ryanas Wolstatas. Jis pastebi, kad lietuvis sužaidė geras rungtynes, o jam atsisėdus ant suolo prieš lemiamą kėlinį komandai pasidarė sunkiau. Kodėl Dwyane'as Casey taip nusprendė? 

Starto penkete rungtyniavęs lietuvis pasižymėjo jau keturioliktu dvigubu dubliu šiame sezone – į varžovų krepšį įmetė 20 taškų ir po krepšiais atkovojo 11 (3 – puolime) kamuolių. Be to, jis blokavo 3 varžovų metimus, išvengė klaidų bei keturissyk prasižengė. Daugiau nei per 28 žaidimo minutes (28:12) J.Valančiūnas pataikė 9 dvitaškius iš 15 ir realizavo abu baudų metimus.

D.Casey sprendimas pasodinti lietuvį yra tiesiog nesuprantamas.

„Jonas Valančiūnas gerai rungtyniavo tiek puolime, tiek gynyboje. Jo gynybinis žaidimas tikrai pagerėjo. Jis blokavo tris metimus, o prieš tai rungtynėse sustabdė net keturis varžovų metimus. Atrodo, kad jis įvertina jam suteiktą laiką ir stengiasi dar labiau“, – lietuvio pastangas įvertinto R.Wolstatas.

„Visi nori sužinoti, kodėl jis buvo pasodintas ant suolo ketvirtajame kėlinyje, kai taip gerai pasirodė trečiajame? Jis per ketvirtį prametė tik vieną metimą ir surinko aštuonis taškus, atkovojo penkis kamuolius ir atliko du blokus“, – klausė apžvalgininkas.

NBA analitikas pastebėjo, kad „Raptors“ treneris D.Casey yra linkęs remtis Amiru Johnsonu ir Patricku Pattersonu, nes jie yra greitesni ir techniškesni. Jį taip pat tenkina P.Pattersono pataikymas. Tai veikia prieš daugelį varžovų, tačiau, anot R.Wolstato, rungtynėse su „Pistons“ puikiai tvarkėsi ir J.Valančiūnas.

Tai įrodo ir statistika. Per lietuvį „Pistons“ priekinės linijos žaidėjai pataikė 7 iš 17 metimų (41 proc.). Per P.Pattersoną, A.Johnsoną ir T.Hansbroughą – 10 iš 19 (53 proc.).

R.Wolstatas konstatuoja, kad J.Valančiūnas šį sezoną yra vienas iš geriausių Toronto ekipos puolimo ir gynybos ramsčių: „D.Casey sprendimas pasodinti lietuvį yra tiesiog nesuprantamas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius