-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 12

„Raptors“ žvaigždės džiaugiasi Lino Kleizos sugrįžimu

Toronto „Raptors“ krepšinio klubo lyderiai Andrea Bargnani ir Jose Calderonas džiaugiasi Lino Kleizos sugrįžimu. Anot jų, lietuvis komandai pridės taip reikiamo aštrumo puolime.
Linas Kleiza (antras iš kairės), Andrea Bargnani ir Jose Calderonas.
Linas Kleiza (antras iš kairės), Andrea Bargnani ir Jose Calderonas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jis yra puikus snaiperis, bet gali žaisti ir arčiau krepšinio – L.Kleiza aikštelėje sugeba atlikti daug ką. Jis yra puikus žaidėjas puolime, todėl jo sugrįžimas komandai tik padės“, – džiaugėsi italas A.Bargnani, kuris yra rezultatyviausias „Raptors“ žaidėjas.

Komandos lyderiui pritarė ir pagrindinis įžaidėjas ispanas J.Calderonas. „Jis žino, kaip reikia žaisti. Jis buvo Lietuvos krepšinio rinktinės lyderis ir puikiai rungtyniavo Denverio „Nuggets“ ekipoje“, – pridūrė J.Calderonas.

L.Kleizos žaidimo „Nuggets“ ekipoje nepamiršo ir Anthony Carteris, kuris kartu su lietuviu Denverio klube žaidė 2006-2009 metais. „Jis kuria taškus“, – teigė nuo šio sezono „Raptors“ marškinėlius vilkintis A.Carteris.

L.Kleizos sugrįžimas pradžiugino ir „Raptors“ vyriausiąjį trenerį Dwane'ą Casey, tačiau jis pabrėžė, jog lietuviui prireiks laiko atgauti geriausiai sportinei formai.

„Pabandysime pamažu jį sugrąžinti. Mums reikia jo rezultatyvumo, tačiau negalime jo spausti. Man labai patiko, kaip jis pagyvino mūsų žaidimą ir atliko puikų darbą antroje mačo pusėje. Jis neturi jokių apribojimų aikštelėje praleidžiamam laikui, tačiau negalime iš jo tikėtis per daug. Dar per anksti ir per greitai“, – sakė D.Casey.

27 metų L.Kleiza į aikštelę NBA lygoje sugrįžo trečiadienio rungtynėse prieš Sakramento „Kings“. Nors ant parketo išbuvo vos 14 minučių, jis iš karto pademonstravo tai, dėl ko Toronte buvo laukiamas labiausiai – rezultatyvumą. Puolėjas pelnė 10 taškų (3/4 dvit., 0/2 trit., 4/5 baud.).

Praėjusiame sezone iki traumos L.Kleiza vidutiniškai pelnydavo po 11,2 taško ir atkovodavo 4,5 kamuolio.

Metus laiko pamiršti krepšinį lietuvis buvo priverstas dėl sudėtingos kelio operacijos. Be jo sezoną pradėjusi „Raptors“ (4 perg. ir 7 pral.) NBA lygos Rytų konferencijoje kol kas užima 10 vietą.

Artimiausiu metu „Raptors“ dabar laukia mačas penktadienį namuose su Indianos „Pacers“ ir šeštadienį išvykoje prieš Čikagos „Bulls“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius