Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 20

Rezervinė vyrų krepšinio rinktinė trečiu bandymu įveikė Kiniją

Lietuvos rezervinė krepšinio rinktinė pergale baigė viešnagę Kinijoje. Antradienį Roberto Kuncaičio vadovaujama ekipa 79:68 (27:10, 14:16, 22:23, 16:19) įveikė nacionalinę Kinijos komandą ir atsirevanšavo už dvi nesėkmes prieš tai vykusiose rungtynėse.
gatves krepsinis
Krepšinis / photos.com nuotr.

Rungtynės lietuviams prasidėjo labai sėkmingai. Puikiai žaisdami gynyboje R.Kuncaičio auklėtiniai ėmė sparčiai tolti nuo varžovų, o po trijų Arvydo Šikšniaus tolimų metimų įgijo dviženklį pranašumą ir po pirmų dešimties minučių jau pirmavo 27:10.
 

Antro kėlinio pradžioje sėkmingiau rungtyniavo Kinijos krepšininkai: pasinaudojo Martyno Mažeikos nesportine pražanga, laimėjo keturių minučių atkarpą 9:2 ir sumažino deficitą iki dešimties taškų – 19:29. Valdas Dabkus dvitaškiu su pražanga vėl padėjo lietuviams šiek tiek nutolti (33:19), tačiau kinai atsakė tolimu bei baudų metimais ir dar kartą priartėjo iki dešimties taškų – 23:33. Kėlinio pabaigoje penkis taškus iš eilės pelnė Arvydas Eitutavičius ir įpusėjus susitikimui Lietuvos rinktinė toliau turėjo solidžią persvarą – 41:26.

Trečio ketvirčio pradžioje kinams vėl pavyko šiek tiek priartėti, tačiau A.Eitutavičius vėl padėjo Lietuvos komandai susigrąžinti penkiolikos taškų pranašumą – 51:36. M.Mažeikos, V.Dabkaus ir A.Šikšnius tikslūs metimai likus žaisti tris minutes ir toliau leido jaustis užtikrintai R.Kuncaičio auklėtiniams (57:43), o pasibaigus trečiam kėliniui Lietuva buvo priekyje 63:49.

Vos prasidėjus lemiamam ketvirčiui toliau puikiai rungtyniavo A.Eitutavičius. Gynėjas pataikė du tolimus metimus iš eilės, triuškinamą dėjimą pridėjo Valdas Vasylius ir Lietuvos rinktinė sužaidus tris minutes vėl šovė į priekį – 71:54. Likus žaisti keturias minutes kinai pataikė du tolimus metimus iš eilės ir vėl kiek priartėjo (71:60), o netrukus po ilgokos persvaros sumažino deficitą iki vienženklio – 62:71. Paskutinę rungtynių minutę aktyviai gindamiesi ir puldami kinai žūtbūt stengėsi pakreipti įvykius sau naudinga linkme, tačiau lietuviai atsilaikė ir iškovojo pergalę rezultatu 79:68.

Šį kartą rezultatyviausiai Lietuvos rinktinėje žaidė Arvydas Eitutavičius – pelnė 17 taškų. 14 taškų pridėjo Valdas Vasylius, po 12 – Arvydas Šikšnius ir Valdas Dabkus, 10 – Martynas Mažeika, po 4 – Adas Juškevičius ir Vytautas Šarakauskas, po 3 – Aidas Viskontas ir Mindaugas Kuzminskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius