-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 17

Rezultatyviausiose istorijoje NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse Rytai įveikė Vakarus 163:155

NBA lygoje „Visų žvaigždžių“ savaitgalio šventę tradiciškai vainikavo Rytų ir Vakarų konferencijos rinktinių rungtynės, kuriose po trijų metų pertraukos triumfavo Rytai – 163:155 (42:44, 34:45, 47:37, 40:29). Pirmą kartą „Visų žvaigždžių“ mačo naudingiausio žaidėjo prizą (MVP) gavo „Cleveland Cavaliers“ įžaidėjas Kyrie Irvingas.
Kyrie Irvingas ir Stephenas Curry
Kyrie Irvingas ir Stephenas Curry / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vakarų ekipos į pergalę nesugebėjo atvesti įspūdingai žaidęs Blake'o Griffino ir Kevino Duranto duetas. Jie abu pelnė po 38 taškus, o K.Durantas dar sugriebė ir 10 atšokusių kamuolių. Nežibėjo Donato Motiejūno komandos draugai „Houston Rockets“ klube: starto penkete žaidęs Jamesas Hardenas įmetė 8 taškus, Dwightas Howardas pelnė tiek pat, tačiau dar atkovojo 11 kamuolių.

VIDEO: Carmelo Anthony tritaškiai.

38 taškai – trečias geriausias pasirodymas tokių rungtynių istorijoje. Daugiau taškų „Visų žvaigždžių“ mače yra įmetęs tik Wiltas Chamberlainas (42) ir Michaelas Jordanas (40). Vakarų komanda su 155 taškais taip pat pasiekė savo rezultatyvumo rekordą. Niekas nėra buvęs pataikęs tiek metimų (19) kaip B.Griffinas.

VIDEO: Blake'o Griffino dėjimai

Rutų komandoje Carmelo Anthony pasiekė „Visų žvaigždžių“ rungtynių rekordą, pataikydamas 8 tritaškius. Tam puolėjui užteko 13 bandymų. Lebronas Jamesas įmetė 22 taškus, tačiau nepataikė visų 7 tolimų metimų, o iš atsarginių krepšininkų tik Johnas Wallas surinko dviženklį taškų skaičių – 12.

NBA žvaigždės kartu sudėjus šiose rungtynėse įmetė daugiausiai tritaškių ir daugiausiai metimų apskritai „Visų žvaigždžių“ istorijoje.

Pagrindinis šventės prizas, MVP apdovanojimas, atiteko 31 tašką įmetusiam ir 14 rezultatyvių perdavimų atlikusiam K.Irvingui. Gynėjas pataikė visus 11 dvitaškių ir pridėjo 3 tritaškius iš 6.

VIDEO: LeBrono Jameso dėjimas į krepšį

Europiečiams šį kartą sekėsi nekaip. Geriausiai atrodė Rytų komandoje žaidęs Joakimas Noah, įmetęs 8 taškus, atkovojęs 5 kamuolius ir atlikęs tiek pat rezultatyvių perdavimų per nepilną 21 minutę. Vakarų komandai atstovavęs Tony Parkeris surinko 4 taškus, o Dirkas Nowitzkis liko vienintelis rungtynių dalyvis, neįmetęs nė taško.

VIDEO: Johno Wallo dėjimas per save

Rungtynių baigtis, kaip įprasta, sprendėsi ketvirtame kėlinyje, nes iki tol žaidėjai rungtyniavo atsipalaidavę ir per daug į rezultatą nežiūrėjo. K.Durantas likus žaisti 2 min. pataikė tritaškį ir Vakarai pirmavo 155:153. Vis dėlto, tai buvo paskutinieji jų taškai.

VIDEO: Stephenas Curry ir Kevinas Durantas

Paulas George'as pataikė visas tris baudas, tada C.Anthony pridėjo savo aštuntą tritaškį, o L.Jamesas dvitaškį ir Rytai išsiveržė į priekį 161:155. Lemiamus du taškus baudų metimais įmetė P.George'as.

VIDEO: Joakimo Noah dėjimas

Vakarai: K.Durantas (6/17 trit., 10 atk. kam., 6 rez. perd.) ir B.Griffinas (19/21 dvit.) po 38, K.Love'as (2/7 trit., 9 atk. kam.) 13, S.Curry (2/11 trit., 11 rez. perd.) 12, Ch.Paulas (13 rez. perd.) 11, A.Davisas 10, D.Lillardas 9, J.Hardenas ir D.Howardas (11 atk. kam.) po 8, T.Parkeris ir L.Aldridge'as po 4.

Rytai: K.Irvingas (14 rez. perd.) 31, C.Anthony (8/13 trit.) 30, L.Jamesas (0/7 trit., 7 atk. kam., 7 rez. perd.) 22, P.George'as 18, J.Wallas 12, D.Wade'as 10, R.Hibbertas, J.Noah ir D.DeRozanas po 8, P.Millsapas 6, J.Johnsonas ir Ch.Boshas po 5.

VIDEO: Kyrie Irvingui įteiktas MVP prizas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius