-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 23

Rimantas Kaukėnas: karjeroje sunkiausia buvo dengti Kobe Bryantą

Eurolygos oficiali svetainė pirmuoju šio sezonu svečiu pasirinko Kauno „Žalgirio“ gynėją Rimantą Kaukėną – žalgirietis atsakė į Eurolygos gerbėjų klausimus.
Rungtynių akimirka
Rimantas Kaukėnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Po žaidimo keturiose skirtingose valstybėse į Lietuvą sugrįžęs R.Kaukėnas padėjo „Žalgiriui“ pasiekti pergales dvejuose pirmuosiuose Eurolygos turuose. Kol kas jis vidutiniškai pelno po 12 taškų, krepšį atakuodamas 61,5 proc. taiklumu.

2005 m. Eurolygoje debiutavęs R.Kaukėnas yra vienas ilgiausiai be pertraukos Eurolygoje šiuo metu žaidžiančių žaidėjų. Tarp dar karjerą tęsiančių krepšininkų jo 13,1 taškų vidurkis yra antras geriausias rezultatas, o pagal baudų metimų taiklumą (87,1 proc.) jis užima penktąją poziciją tarp vis dar aktyvių žaidėjų.

Interneto svetaine zalgiris.lt pateikia Eurolygos oficialioje svetainėje publikuojamo interviu vertimą:

– Labas Rimai. Turiu tau keletą klausimų. Ar tau labiau patinka komandoje būti lyderiu ar pagalbiniu žaidėju, kuris daugiau iniciatyvos imasi rūbinėje? Ar galvoji vieną dieną tapti treneriu? Ačiū. (Roi Wenberg, Izraelis)

– Labas Roi, dėkoju už klausimus. Galbūt vieną dieną ir tapsiu treneriu, tačiau tai – sudėtingas darbas. Jei nori dirbti sėkmingai, turi dirbti 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę. Galbūt pradžioje norėčiau treniruoti tik vaikus ir tuo mėgautis, tačiau niekada nesakau „niekada“.

O komandai mėgstu padėti visais būdais, paskatinti žodžiu. Esu laimingas galėdamas vesti komandą į priekį rodydamas pavyzdį aikštelėje, tačiau jei komandai reikalingi kitokie sprendimai, nesijaudinu ir darau tai, ką reikia daryti.

Pamatysime, kiek pergalių pavyks iškovoti, bet, be abejonės, sezono pabaigoje norime iškovoti trofėjų.

– Labas, Rimai. Šiemet esu ypatingai optimistiškai nusiteikęs dėl „Žalgirio“ galimybių šį sezoną. Ko tikiesi tu? Ar manai, kad komanda sugebės žaisti tokiu tempu, kokiu treneris J.Plaza prašo rungtyniauti dabar? (Renatas Gorodeckas, Lietuva)

– Renatai, visiems būna sudėtinga – rungtyniaujame naujoje sistemoje, tačiau tik taip galime pradėti žaisti geriau. Norime žaisti kuo sėkmingiau, rungtyniauti savaip ir toliau tobulėti. Pamatysime, kiek pergalių pavyks iškovoti, bet, be abejonės, sezono pabaigoje norime iškovoti trofėjų. Nenoriu nieko pažadėti ar spėlioti. Klausimą dėl įtempto rungtynių tempo galėsiu atsakyti tik sezono pabaigoje. Tikiuosi, jog pavyks jį išlaikyti.

– Labas, Rimai! Esu Mario iš Sienos. Ar pameni kokių nors istorijų apie save ir Shauną Stonerooką (buvęs „Montepaschi“ bendraklubis – aut. past.)? Kaip jautiesi Sienos komandai iškėlus tavo marškinėlius į arenos palubes? Ačiū! (Mario Cimbrellini, Italija)

– Labas Mario, ačiū už klausimus. Tiesą sakant, jie nuleido mano marškinėlius tuomet, kai sugrįžau į komandą! Dabar pagerbti Shauno ir Terrello (McIntyre‘o) marškinėliai, tačiau, oficialiai mano – ne!

Shaunas yra linksmas vaikinas ir yra daug istorijų, kurias galėčiau papasakoti. Mes kurdavome juokelius apie jo plaukus visą laiką. Sakydavome, jog jis vis plinka ir plinka, todėl jis turėjo savo galvos raištį dėvėti vis aukščiau!

– Rimantai, esi vienas labiausiai patyrusių žaidėjų komandoje. Kokią savo rolę matai už kelių metų? Ar manai, jog žaisi mažiau ir padėsi jaunimui tobulėti, ar vis dar turi pakankamai valios žaisti dar geriau nei anksčiau? (Mantas Deltuva, Lietuva)

– Esu čia tam, jog tobulėčiau. Nemanau, jog tapsiu antraeiliu žaidėju. Noriu padėti ekipai kiek galima daugiau ir gerinti savo žaidimą. Kai rungiesi aukščiausiame lygyje negali galvoti apie netobulėjimą. Tuomet jau geriau baigti karjerą. Jei nenori tobulėti ir laimėti, nesi profesionalus. Kiekvienas žaidėjas, kur jis bežaistų, „Žalgiryje“ ar kitose Eurolygos komandose, turi mąstyti apie savo žaidimo gerinimą ir pergalės siekį.

Visgi, manau, sunkiausia gintis buvo nuo Kobės. Dengiau jį kelis kartus ir jis atrodė labai gerai.

– Norėčiau paklausti apie tavo sezoną Madride. Ar tau patiko miestas? Gal spėjai išmokti ispanų kalbą? (Igor Mena, Ispanija)

– Ispanų kalbą šiek tiek pramokau, bet ne tiek, kad galėčiau atsakyti į interviu klausimus. Madridas man labai patiko, tiek žmonės, tiek klubo darbuotojai buvo puikūs. Gaila, kad viskas susiklostė taip, kaip susiklostė, tačiau galiu pasakyti, kad Madrido „Real“ yra vienas geriausių klubų, kuriuose teko žaisti.

– Labas, Rimai. Kurį žaidėją tau savo karjeroje buvo dengti sunkiausia? (Robertas Padvaiskas, Lietuva)

– Tai labai geras klausimas, Robertai. Yra keli žaidėjai, tačiau pirmiausia – LeBronas Jamesas ir Kobe Bryantas. Visgi, manau, sunkiausia gintis buvo nuo Kobės. Dengiau jį kelis kartus ir jis atrodė labai gerai.

Eurolygoje taip pat yra daug žaidėjų, kuriuos sunku dengti. Juanas Carlosas Navarro visuomet yra iššūkis, o su Pete‘u Mickeal‘u yra labai sunku grumtis. Yra dar keli vardai, tačiau apie tai turiu pagalvoti. Apibendrinant J.C.Navarro ir P.Mickaelas – Eurolygoje, K.Bryantas – tarptautiniame krepšinyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius