Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 07

Rimantas Kaukėnas seka Lino Kleizos pėdomis: krepšininko paramos grupė padės sunkiai sergantiems

Dar vienas Lietuvos krepšininkas apsisprendė imtis labdaringos veiklos. Lietuvos rinktinės gynėjas Rimantas Kaukėnas šiandien per specialią spaudos konferenciją Vilniuje pristatė savo vardo paramos grupę, kuri suvienys visą būrį prasmingais darbais norinčių užsiimti žmonių.
Rimantas Kaukėnas
Rimantas Kaukėnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Seniai norėjau padaryti kažką gero, tačiau visada kildavo klausimas – kaip, – pristatydamas savo jau įgyvendintą sumanymą pasakojo krepšininkas. – Tai nėra taip lengva, reikia daug laiko, o jo ne visi turi. Kai susiburia bendraminčiai, manau, viskas yra įmanoma.“

Į R.Kaukėno paramos grupės pristatymą susirinko visas būrys kartu imtis veiklos pasiryžusių žmonių, tarp jų buvo ir žinomas aktorius Giedrius Savickas.

„Kai paskambino Rimas ir paklausė, ar norėčiau prisidėti, nedvejodamas atsakiau teigiamai. Tada dar pats padariau bent 20 skambučių savo pažįstamiems ir sulaukiau daugybės teigiamų atsakymų į tą patį klausimą. Daug žmonių nori padėti kitiems, tačiau nežino, kaip tai padaryti, kur eiti, ką duoti? Manau, ši paramos grupė padės tiems žmonėms, kurie nori padėti kitiems“, – kalbėjo aktorius.

G. Savickas paramos grupę vaizdžiai palygino su biblioteka.

„Kaip bibliotekoje yra nemokamos knygos, kurių reikia žmonėms, taip ir čia bus galima gauti reikalingą pagalbą“, – sakė R. Kaukėno draugas.

Pirmasis paramos grupės tikslas padėti sunkiai sergantiems vaikams, tačiau ketinama suteikti pagalbos ir vyresniems žmonėms. „Kiek galėsiu, tiek padėsiu finansiškai, bet ir pats turėdamas galimybę aplankysiu sergančius vaikus, į ligoninę nuvažiuosiu, į spektaklį nusivesiu. Pasistengsiu jiems padovanoti bent mažų stebuklų“, – tvirtino R.Kaukėnas.

Pats krepšininkas šiuo metu yra atsidūręs traumos gniaužtuose, tačiau savo gydymą vadina visai kitokiu: „Mano bendravimas su medikais yra juokingas, negali to lyginti su sunkiai sergančiaisiais. Jeigu nebūčiau profesionalus sportininkas, tokių sudėtingų operacijų galėčiau net neatlikti.“

R.Kaukėną ir jo bendraminčius per spaudos konferenciją pasveikino Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

„Krepšinis jau seniai peržengė tradicines sporto šakos ribas. Krepšinis Lietuvai reiškia daug daugiau. Vienas mūsų prioritetų yra socialinė veikla, todėl labai džiaugiuosi, kad žinomi krepšininkai mielai imasi tokių projektų“, – sakė LKF atstovas.

Linkėjimus per vaizdo ekraną R. Kaukėnui perdavė ir prieš keletą metų Lietuvos labdaringą veiklą pradėjęs Linas Kleiza.

„Džiaugiuosi, kad daugėja organizacijų, norinčių ir galinčių ištiesti pagalbos ranką. Norėčiau pasveikinti savo fondą įsteigusį R.Kaukėną. Rimai, tikiuosi, kad šią vasarą bendradarbiausime tiek aikštelėje, tiek ir už jos ribų“, – kalbėjo L.Kleiza.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius