Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 15

Rimas Kurtinaitis apie darbą Rusijoje: „Tai – visos Lietuvos krepšinio įvertinimas“ (Papildyta 11 val.)

Valdemaras Chomičius, Kęstutis Kemzūra, Jonas Kazlauskas – šį Rusijos krepšinio klubuose dirbantį trio artimiausiu metu gali papildyti Rimas Kurtinaitis. „Būtų įdomu, jei aš tapčiau ketvirtuoju“, – „Lietuvos žinioms“ sakė R.Kurtinaits.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / „Scanpix“ nuotr.

Vakar Rusijos internetinėje žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad Maskvos srities klubo „Chimki“ vyriausiuoju treneriu netrukus taps R.Kurtinaitis. Rygos VEF klubą treniruojantis penkiasdešimtmetis specialistas vakar LŽ nepaneigė šių gandų.

„Vyksta derybos. Bus matyti“, – pasklidusių kalbų plačiau neanalizavo R.Kurtinaitis.

Jis patikino, kad šiandien dar vadovaus VEF ekipai, kuri Baltijos krepšinio lygos elito diviziono ketvirtfinalio rungtynes namie žais su Prienų „Rūdupiu“.

„Dar vasarą su „Chimki" vadovais kalbėjomės apie darbą. Pokalbiai tebevyksta ir gal jau šią savaitę viskas bus aišku, – sakė R.Kurtinaitis. – Aišku, pasitraukti iš VEF ekipos dabar ne geriausias metas.“

Treneris neslėpė, jog su VEF vadovais jau kalbėjosi apie galimybę palikti komandą. Šį sezoną viename interviu R.Kurtinaitis tikino latviams davęs žodį sezoną baigti Rygos klube. „Situacija pasikeitė, – komentavo strategas. – Bet dar nežinia, kaip viskas baigsis. Man regis, dar nuo tų laikų, kai su Vilniaus „Lietuvos rytu“ mes nugalėjome „Chimki“, Rusijos ekipos vadovai mane vertina pagarbiai. Tad nenuostabu, kad dabar jie mane kalbina.“

Nuo 2010–ųjų gruodžio 19 d. „Chimki“ ekipos vyriausiuoju treneriu laikinai dirba Olegas Meleščenka. Būtent tą dieną iš savo pareigų pasitraukė vyriausiasis treneris 49 metų italas Sergio Scariolo, Maskvos srities krepšininkus treniravęs nuo 2008–2009 metų sezono. Specialistas iš Italijos pasitraukė, nes nesugebėjo klubo nuvesti į Eurolygos TOP 16 etapą.

Tapęs „Chimki“ strategu, R.Kurtinaitis papildytų trenerių iš Lietuvos koloniją Rusijos profesionaliojoje krepšinio lygoje (PBL). Šį sezoną Valdemaras Chomičius treniruoja Liubercų „Triumf“, dabartinis rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra dirba su Krasnodaro klubu „Lokomotiv–Kuban“, nuo vasario vidurio Rusijos čempiono CSKA vyriausiuoju treneriu tapo Jonas Kazlauskas.

„Tai Lietuvos krepšinio pripažinimas, – lietuvių paklausa Rusijoje džiaugėsi R.Kurtinaitis. – Būtų įdomu, jei aš tapčiau ketvirtuoju.“

Vieningosios VTB lygos B grupėje „Chimki“ užima pirmąją vietą ir jau užsitikrino teisę žaisti finalo ketverte. Toje pat grupėje rungtyniavusi VEF iškovojo 3 pergales iš 10 galimų ir liko penkta. Pasirodymą Vieningoje lygoje Rygos ekipa baigė kovo 9 d. rungtynėmis svečiuose su „Chimki“. Rusijos klubas R.Kurtinaičio auklėtinius įveikė rezultatu 81:61.

PBL čempionate Maskvos srities krepšininkai, per 17 rungtynių iškovoję dešimt pergalių, žengia penkti.

Papildyta 11 val. Maskvos srities „Chimki“ komanda oficialiai liko be trenerio. Iš pareigų buvo atleistas laikinai vyr. trenerio pareigas ėjęs Olegas Meleščenka, kuris sezono viduryje pakeitė italą Sergio Scariolo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius