Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 12

Rimas Kurtinaitis apie NBA tritaškių konkursą: „Sakė: na, ruse, parodyk, ką sugebi“

Šį savaitgalį Niujorką sudrebins NBA „Visų žvaigždių“ šventė. Į ją susirinks visi geriausiai pasaulio krepšininkai. Tiesa, tarp jų neišvysime nė vieno lietuvio. Tiek Jonui Valančiūnui, tiek Donatui Motiejūnui šis sezonas – geriausias jų karjeroje. Vis dėlto nei sirgaliai, nei treneriai jiems vietos geriausiųjų rungtynėse neskyrė.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Nelabai daug žaidėjų sulaukę 22–23 metų jau žaidžia žvaigždžių mače. Jiems yra skirtos „Kylančių žvaigždžių“ rungtynės. Tiesiog reikia kantriai dirbti“, – „Sport 1“ televizijai telefonu sakė Rimas Kurtinaitis.

Jonas Valančiūnas rinkimuose sulaukė daugiau kaip 200 tūkstančių balsų. Tarp Rytų konferencijos puolėjų jis užėmė septintą vietą, o į starto penketą pateko trys geriausi. Tačiau pirmasis J.Valančiūno treneris Gintautas Regina mano, kad jam dar viskas priešakyje.

„Jis dabar pačiame jėgų žydėjime ir dar tikrai turėtų tobulėti. Smagu, kad žaidėjas juda į priekį. Svarbiausia, kad jo nepersekiotų traumos. Manau, kad tikrai ateis ta diena, kai Jonas taps vienu geriausių aukštaūgių NBA lygoje“, – apie „Raptors“ komandoje žaidžiančio 22-ejų uteniškio perspektyvas kalbėjo G.Regina.

R.Kurtinaitis: Buvo perdėtas žiniasklaidos dėmesys. Dieną ir naktį neleisdavo miegoti. Nuolat aplink sukiojosi 30–50 reporterių su kameromis iš viso pasaulio. 

Pirmuosius dvejus sezonus NBA lygoje D.Motiejūnas turėjo trinti atsarginių žaidėjų suolelį. Tačiau šiemet jis gavo puikią progą ir ją su kaupu išnaudojo. Dabar jis – vienas „Rockets“ komandos lyderių. Vidutiniškai šiame sezone lietuvis renka po 12 taškų ir atkovojo po 6 kamuolius, o aikštelėje praleidžia net po 22 minutes. Tai dvigubai ilgiau nei pirmaisiais sezonais.

„Donatas turi didžiulį norą žaisti. Ir jam nesvarbu kur žaisti. Pernai jis buvo siunčiamas į dukterinę NBA lygą. Bet jis nenuleido rankų. Pavadinčiau jį darbštumo įsikūnijimu. Per sunkų darbą jis pasiekė tai, ką turi dabar“, – 24-erių kauniečio pastangomis žavėjosi R.Kurtinaitis.

Vienintelis „Visų žvaigždžių“ rungtynėse kol kas yra žaidęs tik Žydrūnas Ilgauskas. Į geriausių lygos naujokų mačą buvo patekę Arvydas Sabonis, Šarūnas Jasikevičius ir Jonas Valančiūnas. Šarūnas Marčiulionis yra dalyvavęs įgūdžių konkurse, o Rimas Kurtinaitis 1989 metais buvo pakviestas dalyvauti snaiperio konkurse.

„Tuo metu NBA lygos rungtynes mes galėdavome matyti tik retkarčiais. Kai pirmą kartą nuvažiavau į Ameriką, prisipirkau NBA vaizdo kasečių, kad galėčiau pamatyti, kaip jie žaidžia. Apie šią lygą mes tik iš nuogirdų žinojome“, – sovietinius laikus prisiminė Maskvos srities „Chimki“ treneris.

Buvęs žaidėjas pripažįsta tąkart patyręs tikrą kultūrinį smūgį. Vis dėlto jis džiaugiasi turėjęs galimybę viską patirti savo kailiu: „Buvo perdėtas žiniasklaidos dėmesys. Dieną ir naktį neleisdavo miegoti. Nuolat aplink sukiojosi 30–50 reporterių su kameromis iš viso pasaulio. Tarsi didelis krepšinio turgus.

Jaučiau labai didelį psichologinį spaudimą. Buvau pirmas ne NBA žaidėjas, dalyvavęs tritaškių konkurse. Buvau iš SSRS ir mane visi vadino rusu. Man buvo skirtas didžiulis dėmesys. Visi sakė: na ką, ruse, atvažiavai, tai dabar parodyk, ką sugebi. Su tokiu spaudimu tikrai nebuvo lengva susitvarkyti“, – apie neeilinį savo karjeros įvykį pasakojo R.Kurtinaitis.

Tąkart 20-ies tūkstančių sirgalių akivaizdoje stebuklų R.Kurtinaitis nepademonstravo ir konkurse liko paskutinis. Anot jo, buvo labai sunku priprasti prie toliau esančios tritaškio linijos.

Visi sakė: na ką, ruse, atvažiavai, tai dabar parodyk, ką sugebi

„Daug kas man buvo nauja, neįprasta, todėl nekeista, kad nieko nelaimėjau. Juk buvo susirinkę patys geriausi pasaulio snaiperiai. Bet aš džiaugiuosi, kad mane pakvietė ir suteikė garbę dalyvauti šiame konkurse“, – pokalbį baigė buvęs krepšininkas.

Pirmą kartą Lietuvos televizijų istorijoje krepšinio gurmanai visus NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio renginius galės išvysti tiesioginiame eteryje. Šią galimybę Lietuvos žiūrovams suteiks „Spport 1“ televizija.

Transliacijų tvarkaraštis:

Vasario 14 d. (šeštadienis) 4:00 – NBA „Visų žvaigždžių“ kylančių žvaigždžių rungtynės.

Vasario 15 d. (sekmadienis) 3:00 – NBA „Visų žvaigždžių“ šeštadienio nakties šou.

Vasario 16 d. (pirmadienis) 3:00 – NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius