Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 01

Rimas Kurtinaitis ir Kęstutis Kemzūra – kandidatai užimti Rusijos krepšinio rinktinės trenerio postą

Rusijos krepšinio rinktinės trenerio vieta po Davido Blatto pasitraukimo tapo laisva, todėl šalies žiniasklaida spėlioja, kas galėtų perimti nacionalinės komandos vairą. Tarp galimų kandidatų minimi ir du strategai iš Lietuvos. Tai – Rimas Kurtinaitis ir Kęstutis Kemzūra.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / Fotodiena/Roberto Dačkaus nuotr.

Portalo Sports.ru krepšinio žurnalistai Lietuvos trenerių šansus vertina gana skeptiškai. R.Kurtinaičio galimybės vertinamos 5 procentais, o K.Kemzūros dar prasčiau – 3 procentais.

Palankiausiai įvertintas Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ treneris Jevgenijus Pašutinas (50 proc.).

„Būtent dirbant su R.Kurtinaičiu Vitalijus Fridzonas ir Sergejus Monia, kurie yra rinktinės nariai, tapo vieni „Chimki“ lyderių. Nežiūrint į visus laimėjimus, Rimas dar tik užkariauja elitinio Europos trenerio reputaciją, tačiau aišku, kad jo sistema tinkama Rusijos žaidėjams. Per pusantrų metų R.Kurtinaitis subūrė pačią simpatiškiausią komandą Rusijoje. Nėra objektyvios priežastis, kodėl federacija negalėtų patikėti rinktinės vairo geram specialistui, kuris puikiai moka kalbėti rusiškai, gerai pažįsta tiek Rusijos krepšinį, tiek žaidėjus.

Kas galėtų sutrukdyti? Turbūt tik „Chimki“ vadovų noras, kad treneris susikoncentruotu ties darbu klube“, – žurnalistų analizes pateikė krepsinis.net.

„Kemzūra yra Blatto mokinys. Dauguma lietuvio žaidimo schemų yra paremtos tuo, ko jis išmoko dirbdamas su amerikiečiu. Kęstutis rusiško krepšinio ragavo, kai sėkmingai dirbo su „Lokomotiv“ ekipa. Turbūt ir Lietuvos rinktinės trečioji vieta pasaulio čempionate Turkijoje nebuvo atsitiktinumas.

Kas galėtų sutrukdyti? Nežiūrint į gerus rezultatus, K.Kemzūra ne daugelį įtikino, jog yra geras treneris. Lietuviai olimpiadoje žaidė be pagrindinio vidurio puolėjo, bet metė iššūkį amerikiečiams ir buvo arti Rusijos komandos, bet Sergejaus Monios metimai išgelbėjo rusus. Nesėkmingo lietuvių pasirodymo olimpiadoje priežastys išryškėjo greitai: duobėtas žaidimas, nemokėjimas dirbti su lyderiu ir akį rėžiančios smulkmenos, kurios lėmė, kad buvo priimtas sprendimas nepratęsti sutarties“, – analizavo rusai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius