Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 15

Rimui Kurtinaičiui su „Chimki“ kariauna neteks streikuoti – 174 mln. rublių skola bus panaikinta

Maskvos srities „Chimki“ krepšinio ekipos trenerių ir žaidėjų grasinimai sausio 15-ąją pradėti streiką davė savo vaisių. Išeities iš padėties ieškoti pradėjęs laikinasis Maskvos srities gubernatorius Andrejus Vorobjovas šiandien vakare patikino, kad 174 mln. rublių (15 mln.litų) skola ekipai bus panaikinta per sausį.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / bckhimki.ru nuotr.

Jau praėjusį savaitgalį pasigirdo kalbos, kad dėl tris mėnesius vėluojančių algų Eurolygos turnyre bei Rusijos čempionate ir VTB lygoje sėkmingai kovojanti Rimo Kurtinaičio kariauna žada pradėti streiką.

Neoficialiai buvo skelbiama, kad krepšininkai iki sausio 15 dienos lauks gerokai vėluojančių atlyginimų ir, jeigu jų negaus, neberungtyniaus arba tik persirengs aprangą, tačiau į aikštę nebėgs.

Anot pranešimų, krepšininkai algų negavo jau 3 mėnesius, o klubo vadovybė nepraneša, kada bus sumokėta skola.

Pats komandos treneris R.Kurtinaitis aiškino, jog sutiks su visais ekipos žaidėjų sprendimais: streiku, pasitraukimu iš ekipos ar mačų boikotu.

Rusijos žiniasklaida net prognozavo, jog finansinei situacijai nepagerėjus, klubas privalės parduoti brangiausius savo krepšininkus – Zoraną Planiničių, Paulą Davisą, Vitalijų Fridzoną, Krešimirą Lončarą, Kelviną Riversą ir Sergejų Monią.

„Mes suradome „Chimki“ ekipai rėmėjus. Po ilgų derybų krepšinio komandai sutiko padėti statybų kompanija MIC ir bankas „Promsviazbank“. Visos klubo skolos už tris mėnesius bus panaikintos iki sausio pabaigos“ – teigė Maskvos srities laikinasis gubernatorius .

Tačiau jis kritikavo gerokai išlaidaujantį „Chimki“ klubą.

„Bet klubas negali sėdėti rėmėjams ant kaklo – „Chimki“ turėtų suderinti pajamas ir išlaidas“, – kalbėjo laikinasis gubernatorius. – Situacija dabar yra tokia, kad klubo skolos siekia 174 mln. rublių. Regionas ir miestas vykdė visus finansinius įsipareigojimus klubui, o ekipos vadovybė su pinigais elgėsi kaip norėjo. Manau, ateityje turime labiau sutelkti dėmesį į jaunimo sportą. Tai nereiškia, kad neturėtume remti profesionalių sportininkų, bet visur yra riba, turėtų dominuoti protas.“

„Chimki“ šį sezoną sėkmingai rungtyniauja Eurolygoje. Namie ji laimėjo visas šešerias rungtynes, o „Top 16“ etapą pradėjo dviem pergalėmis iš eilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius