Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 19

Rinktinės pasirodymą Europos čempionate LKF įvertino gerai

Antradienį Kaune vykusiame Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Vykdomojo komiteto posėdyje buvo įvertinti rinktinių pasirodymai šiemet ir pritarta siekiams kitąmet mūsų šalyje rengti olimpinį atrankos krepšinio turnyrą ir du jaunių Europos čempionatus.
Lietuvos krepšinio rinktinė
Lietuvos krepšinio rinktinė. / BFL nuotr.

Pirmiausia buvo įvertintas Lietuvos vyrų ir visų jaunųjų krepšininkų rinktinių pasirodymas Europos ir pasaulio čempionatuose. Vyrų rinktinės pasirodymas (5 vieta) per „EuroBasket 2011“ įvertintas gerai, pasaulio čempionais tapusių 19-mečių vaikinų – labai gerai, 18-mečių vaikinų (5 vieta) – patenkinamai, o visų kitų rinktinių (vaikinų U16 ir U20, merginų U16, U18 ir U20) – nepatenkinamai.

Kitais metais tarptautinėje arenoje kovos 9 rinktinės. Kaip žinia, mūsų šalis rengs 2012-ųjų pasaulio 17-mečių vaikinų čempionatą. Be to, antradienį Vykdomojo komiteto nariai nusprendė, kad LKF turėtų siekti teisės rengti vyrų olimpinį atrankos turnyrą bei Europos 18-mečių vaikinų ir merginų (B divizionas) čempionatus. Pastaruosius du turnyrus ketinama rengti kartu su Latvija. Pirmojo etapo kovos vyktų skirtingose šalyse, lemiami vaikinų mūšiai atitektų lietuviams, o merginų – latviams.

LKF vykdomasis komitetas taip pat apsisprendė dėl kandidatų į kuriamas LKF Etikos, drausmės ir apeliacinę komisiją bei LKF Garbės tarybą. Į LKF Garbės tarybą nuspręsta siūlyti Jūratę Daktaraitę, Modestą Paulauską, Stanislovą Stonkų, Sergejų Jovaišą ir dabartinį LKF prezidentą Vladą Garastą.

LKF Etikos, drausmės ir apeliacinės komisijos nariais siūloma tapti LKF vykdomojo komiteto nariui Justinui Macijauskui bei teisininkams Kęstučiui Vagneriui ir Andriui Budvyčiui. Sprendimai dėl Garbės tarybos ir minėtos komisijos bus priimti spalio 24-ąją per LKF ataskaitos ir rinkimų konferenciją. Vykdomojo komiteto narių siūlymu konferencijoje bus sprendžiama ir dėl V.Garasto išrinkimo LKF garbės prezidentu.

Be to, per antradienį buvo patenkinti Nacionalinės moterų krepšinio lygos ir Marijampolės „Kadžio“ prašymai priimti į LKF narius, informuoja LKF.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius