Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 21

Rolandas Alijevas nori, bet negali atstovauti Azerbaidžanui

Praėjusią vasarą į Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašą nepatekęs įžaidėjas Rolandas Alijevas buvo arti to, kad atstovautų kitos šalies nacionalinei komandai.
Rolandas Alijevas
Rolandas Alijevas / bcred.ru nuotr.

27 metų 192 cm ūgio atakų organizatorius prieš atrankos į 2013 metų Europos krepšinio čempionatą turnyrą plušėjo su Azerbaidžano rinktine, tačiau galiausiai buvo „atkabintas“.

„Prieš atrankos turnyrą treniravausi su Azerbaidžano rinktine, tačiau likus penkioms dienoms iki atrankos starto mane pasiekė nemaloni žinia – šioje rinktinėje žaisti negalėsiu. Manau, kad tai nėra teisinga. Juk Lietuvos vyrų rinktinėje niekada nežaidžiau ir aš turėčiau turėti galimybę rinktis. Ką jau padarysi“, – apgailestavo R.Alijevas.

Krepšininkas atskleidė, kad jau buvo įpratęs prie pačios Azerbaidžano rinktinės, trenerių ir žaidėjų.

„Buvo labai liūdna. Man buvo malonu treniruotis ir leisti laiką su šiais vaikinais. Visi laukėme atrankos turnyro pradžios. Komanda priprato prie mano žaidimo stiliaus, bet vėliau viskas pasikeitė. Buvo išbandytos visos įmanomos galimybės. Azerbaidžaniečiai tikisi, kad ateityje galėsiu atstovauti jų rinktinei, tačiau pažiūrėsime, kaip susiklostys likimas.

Jie mane gali registruoti kaip natūralizuotą žaidėją ir aš žinau, kad jie išspręs šią problemą. Viskas priklausys nuo FIBA sprendimo. Kaip bebūtų, krepšinis – mano gyvenimas“, – pridūrė lietuvis.

Neseniai Azerbaidžano sostinėje Baku lankęsis Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis prasitarė, kad neketina sudaryti kliūčių R.Alijevui rungtyniauti šios šalies rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius