-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 27

Romualdas Brazauskas apie BBL skandalą sukėlusią arbitrų klaidą: teisėjai pasikliovė nuojauta ir priėmė tinkamą sprendimą

Baltijos krepšinio lygoje (BBL) nuvilnijo skandalas, kai taiklų Rygos VEF gynėjo Curtiso Millage'o tritaškį rungtynių arbitrai įvertino kaip dvitaškį metimą, o komandoms teko žaisti pratęsimą, per kurį Ramūno Butauto auklėtiniai 76:79 nusileido Talino „Kalev/Cramo“ ekipai.
Romualdas Brazauskas
Romualdas Brazauskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

BBL direktorius Romualdas Brazauskas, komentuodamas šią situaciją teigė, kad teisėjai turėjo pasikliauti savo nuojautą, nes neturėjo galimybės tinkamai įvertinti epizodo vaizdo peržiūros metodu.

„Teisėjai nė negalvojo ar įskaityti šį metimą ar ne, nes Curtiso Millage'o rankas kamuolys paliko prieš rungtynių sireną. Tačiau klausimas yra ar C.Millage'as užmynė ant tritaškio linijos, ar ne. Rungtynės buvo tiesiogiai transliuojamos, tad teisėjas ir jo pagalbininkas akimirksiu pasinaudojo galimybe įverti situaciją per monitorius, ką leidžia daryti BBL reglamentas“, – sakė R.Brazauskas.

Jo teigimu, teisėjai neturėjo galimybės tinkamai įvertinti daugybę diskusijų sukėlusį epizodą, tad teisėjai priėmė sąžiningą sprendimą leisti komandoms išsiaiškinti per pratęsimą.

„Deja, nepaisant trijų kamerų vaizdo iš skirtingų kampų, buvo neįmanoma nuspręsti ar žaidėjas mynė tritaškio liniją, ar ne. Tad teisėjai priėmė tinkamą sprendimą įskaityti du taškus ir leisti komandoms žaisti pratęsimą“, – situacija aiškino BBL direktorius.

Negana to, VEF ekipa ketino protestuoti rungtynių rezultatą jau po laiko – kai pasirodė nuotraukos, kuriose matoma, kad komandos krepšininko metimas buvo atliktas, neužminant tritaškio linijos. Todėl jie negalėjo protestuoti rungtynių rezultato, kadangi rungtynių protokolas jau buvo pasirašytas, o komanda jokių pretenzijų neteikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius