-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 10 03

Rudaminoje – naujas žolės riedulio ir futbolo stadionas

Trečiadienį Rudaminoje Vilniaus rajone įvyko sintetinės žolės riedulio stadiono atidarymas. Rekonstruotas sporto aikštynas pritaikytas žolės rieduliui ir futbolui. Sporto aikštynas atitinka tarptautinius reikalavimus, taikomus organizuojant ir rengiant tarptautines žolės riedulio varžybas.
Atidarymo ceremonijos akimirka
Atidarymo ceremonijos akimirka / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Simboliška, kad šiuo moderniai įrengtu aikštynu dalysis ir lietuvių, ir lenkų, ir rusų mokiniai.  Linkiu, kad sporto varžybos, bendra veikla sutelktų jaunimą, stiprintų bendruomenės ryšius“, – sakė švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.

Naujame aikštyne taip pat yra įrengta krepšinio aikštelė, rutulio stūmimo sektorius, šuolių į tolį sektorius, bėgimo takai, įvairūs treniruokliai.

Bendras Rudaminos Ferdinando Ruščico gimnazijos ir Rudaminos „Ryto“ gimnazijos sporto aikštynas įrengtas pagal švietimo įstaigų sporto aikštynų atnaujinimo sąrašą, patvirtintą švietimo ir mokslo ministro 2011 m. Bendra sporto aikštyno atnaujinimo investicijų projekto vertė – 2,3 mln. Lt. Projektas finansuojamas iš valstybės, Vilniaus rajono savivaldybės ir ES struktūrinių fondų lėšų.

Pagal Švietimo ir mokslo ministerijos parengtą Švietimo įstaigų sporto aikštynų atnaujinimo programą šiemet atnaujinami 8 mokyklų sporto aikštynai, pernai buvo rekonstruoti penki. Iš viso pagal šią programą 2011–2013 m. atnaujinama 15 mokyklų aikštynai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius