-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 17

Rusijos krepšinio federacija siekia pasipelnyti iš legionierių

Rusijos krepšinis suskubo daryti bent elementarią tvarką savo namuose ir pradėjo nuo lengviausio - mokesčių įvedimų. Dabar visi žaidėjai ir treneriai turės taip vadinamus pasus, kurie leis jiems žaisti šalies čempionate ar tarptautinėje arenoje. Iki šiol tik VTB lyga iįdavinėjo licencijas žaidėjams, tačiau jų kaina nebuvo tokia drastiška. Rugpjūčio 13 dieną laikinoji Rusijos krepšinio federacijos (RFB) vadovė Julija Anikejeva pasirašė dokumentą, kuriame visi VTB lygoje žaisiantys krepšininkai, treneriai ar klubų administracijos darbuotojai turės sumokėti nemenkus mokesčius už galimybę varžytis Rusijoje.
Sonny Weemsas
Sonny Weemsas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pagal sutartį tarp RFB ir VTB, šios šalies čempionatą rengia VTB – ji pradžioje ir rinko rinkliavą už dalyvavimą pirmenybėse. Tačiau Federacija nutarė šią funkciją perimti iš lygos ir gauti papildomų pajamų.

Nagrinėjant RFB dokumentą ne vienas krepšinio specialistas tikino, kad juo Rusijos krepšinio federacija nutarė atsiriboti nuo į šią šalį plūstančių legionierių – jiems kainos už taip vadinamą pasą bus solidžios ir klubai privalės galvoti, ar verta naudotis užsieniečių paslaugomis.

Rusijos pasą turintiems žaidėjams už RFB pasą teks sumokėti 5 tūkst. rublių (apie 350 litų), o klubų treneriams ir administracijai – po 10 tūkst. rublių (apie 700 litų).

Tuo tarpu legionieriams kainos už būtiną dokumentą tikrai kandžiojasi: už pirmąjį klubo legionierių komanda RFB turės sumokėti 120 tūkst. rublių (apie 8300 litų), už antrąjį – 180 tūkst. rublių (12,5 tūkst. litų), už trečiąjį – 720 tūkst. (apie 50 tūkst. litų), už ketvirtąjį – 1 mln. 400 tūkst. rublių (apie 98 tūkst. litų), už penktąjį – 3 mln. 600 tūkst. rublių (apie 250 tūkst. litų), už šeštąjį krepšininką ar legionierių, kuris sezono metu bus registruojamas – 5 mln. 400 tūkst. rublių (apie 375 tūkst. litų), o už septintąjį, kuris negalės žaisti Rusijos čempionate dėl legionierių limito – 6 mln. rublių (apie 417 tūkst. litų).

Jau dabar aišku, kad Rusijos čempionas Maskvos CSKA klubas šiemet RFB už legionierių pasus privalės sumokėti beveik 800 tūkst. litų. Mat kariškių ekipoje bus registruojami 6 legionieriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius