Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 20

Rusijos sprendimas veja lauk iš šios šalies ir Lietuvos krepšinio trenerius

Rusija ir toliau kurpia mažai suvokiamus įstatymus ar potvarkius, kurie labiausiai kenkia jai pačiai. Praėjusį ketvirtadienį Rusijos krepšinio federacija (RFB) nutarė išguiti iš šalies užsienio krepšinio specialistus. Greičiausiai, be darbo liks ar pereiti į kitas pareigas turės mažiausiai pora Lietuvos krepšinio trenerių, kurie patenka į jau viešinamą RFB raštą.
Ramūnas Cvirka
Ramūnas Cvirka / fckhimki.ru

Prisijunkite beveik daugiau nei 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.​

Ketvirtadienį posėdžiavusi RFB vadovybė rinko trenerių tarybą, kuri vadovaus šalies rinktinių rengimui, strategų skyrimui ir treniruočių procesams.

Be kitų klausimų, RFB valdyba nutarė, kad nuo penktadienio užsienio krepšinio specialistams yra uždrausta dirbti pagrindiniais strategais nacionalinėse jaunimo rinktinėse. Be to, nuo pirmadienio bus uždrausta visiems užsieniečiams vadovauti klubinių komandų jaunimo ekipoms.

Tad po šio nutarimo darbo Maskvos srities „Chimki“ jaunimo ekipos stratego poste neteks lietuvis Ramūnas Cvirka bei jaunimo Volgogrado „Krasnyj Oktiabr“ ekipai vadovavęs Marius Linartas. Tiesa, šis specialistas yra įtrauktas ir į pagrindinės ekipos trenerių štabą.

Po šio sprendimo darbo Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipoje neteks ir jaunimą treniruojantis serbas Nebojša Vidičius. Kiek dar užsienio specialistų po minėtos nutarties neteks pareigų Rusijos vyrų ir moterų ekipose tiksliai neaišku, nes daugelis šios šalies ekipų dar nėra sudėliojusios ne tik savo jaunimo komandų trenerių štabų, bet ir neatnaujina savo internetinių puslapių.

„Mes paliekame teisę klubams ir jaunimo rinktinėms turėti ne strategus, o užsienio konsultantus. Komandų treneriams galės patarti krepšinio specialistai iš užsienio, tačiau jie negalės būti pagrindiniais treneriais“, – potvarkį aiškino RFB teisėjų tarybos vadovas Jevgenijus Gomelskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius