Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 29 /21:08

Rūta Meilutytė pademonstravo savo sugebėjimus ir krepšinio aikštėje

Sekmadienį buvo sužaistos labdaringos rungtynės tarp Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ ir garsių vyrų komandos „Kažkur matyti“. Jau tradiciniu tapusiame renginyje sudalyvavo ir olimpinė, pasaulio bei Europos čempionė Rūta Meilutytė. Plaukikė gynė garsių vyrų komandos „Kažkur matyti“ garbę.
„Kibirkšties-VIČI“ – „Kažkur matyti“
„Kibirkšties-VIČI“ – „Kažkur matyti“ / Augusto Didžgalvio nuotr.

Garsi Lietuvos sportininkė atviravo, kad krepšinio aikštelėje nesijautė taip gerai kaip baseine. R.Meilutytė teigė, kad kitų sporto šakų, išskyrus plaukimą, nepraktikuojanti.

Geriausia šalies plaukikė į aikštę išbėgo neplanuotai, tai buvo staigmena visiems renginio dalyviams. 16-metė vilkėjo ketvirtuoju numeriu pažymėtus marškinėlius.

„Kažkur Matytų“ komandai atstovavo ir Donatas Montvydas, ir Petras Daunys, šokių projektų dalyvis Matas Niparavičius, laidų vedėjai Mindaugas Rainys ir Giedrius Masalskis, ir kiti.

91:91! Tokiu rezultatu baigėsi „Kibirkšties-VIČI“ ir „Kažkur Matyti“ dvikova.

„Paskutinį kartą krepšinį žaidžiau prieš aštuonerius metus, taigi grįžti į aikštelę buvo smagu. Esu atsakinga, todėl žaidžiau labai atsargiai – saugojausi, kad negaučiau traumos. Gal todėl pavyko įmesti tik 3 taškus, – po rungtynių kalbėjo olimpinė čempionė Rūta Meilutytė. – Man patiko rungtynių idėja, jų paskirtis ir tikslas. Pati turiu labdaros fondą, tad suprantu, ką tai reiškia.“

„Prieš rungtynes abejojau, ar žaisiu, nes skauda nugarą. Bet vėliau nusprendžiau, kad reikia, juk su Rūta Meilutyte ir „Kibirkštim-VIČI“ tik kartą per metus gali pažaisti, – po mačo teigė „Kažkur Matyti“ komandos narys, komikas Paulius Ambrazevičius. – Šiandien buvau žaidžiantis treneris. Prieš rungtynes sakiau savo komandai, kad du kartus iš eilės prieš „Kibirkštį-VIČI“ pralaimėti negalime. Ir jei vyrai nenori laimėt dėl savęs, tegul laimi dėl manęs! Nelaimėjom, bet ir nepralaimėjom – kovingos lygiosios yra labai gražus rezultatas tokio pobūdžio rungtynėms.“

Tris kėlinius vijęsi „Kažkur Matyti“ komandos atstovai per paskutines dešimt minučių susikaupė ir panaikino „Kibirkšties-VIČI“ komandos pranašumą. Paskutinėmis minutėmis vyrai su R.Meilutyte išsiveržė į priekį, tačiau taiklūs Gretos Šniokaitės baudų metimai leido Lietuvos čempionėms išplėšti lygiąsias.

„Leidome vyrams pasivyti, kad netektų trečius metus iš eilės liūdėti, galės dabar džiūgauti“, – po mačo šypsojosi „Kibirkšties-VIČI“ narė G.Šniokaitė.

Šįkart „Kibirkšties-VIČI“ merginoms padėjo ir komandos vyrai: treneriai, gydytojas, personalas. Į krepšinio aikštelę trumpam sugrįžo ir vienintelė WNBA žaidusi lietuvė, vyriausioji moterų komandos trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. Buvusi krepšininkė po techninės „Kažkur Matytų“ pražangos į vyrų krepšį metė dvi baudas.

„Vyrai ir buvo silpniausia komandos dalis, – juokėsi J.Štreimikytė-Virbickienė. – Jie leido varžovams mus pasivyti.“

„Kažkur Matyti“: Žydrūnas Stankus 36, P. Daunys 20,  M.Niparavičius 7. Rūta Meilutytė 3.

„Kibirkštis-VIČI“: Lina Pikčiutė 16 taškų, Vita Kuktienė ir fizinio rengimo treneris Martas Skrabulis po 15, Greta Šniokaitė ir Ieva Šimkutė po 12.  

„Galėčiau mūsų merginoms padėti ir Eurolygoje, – po mačo šypsojosi „Kibirkšties-VIČI“ treneris M.Skrabulis. – Smagi šventė, viskas gražu. Džiugu, kad šventiniu laikotarpiu galime padaryti dar vieną gerą darbą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius