-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 11

„Sakalai“ – BBL Iššūkio taurės čempionai

SEB Baltijos krepšinio lygos (SEB BBL) Iššūkio taurės finale antrus metus iš eilės triumfavo lietuviai. Pusfinalyje įveikę Norčiopingo „Dolphins“ komandą, finale Vilniaus „Sakalų“ ekipa 84:77 (25:28, 17:18, 19:16, 23:15) palaužė Rygos VEF krepšininkus ir iškovojo pirmąją vietą.
Finale Vilniaus „Sakalų“ ekipa 84:77 palaužė Rygos VEF krepšininkus.
Finale Vilniaus „Sakalų“ ekipa 84:77 palaužė Rygos VEF krepšininkus. / „Scanpix“ nuotr.

„Ar sėkmės, ar nesėkmės atveju, visą sezoną buvome kaip komanda. Nesvarbu, ar laimime, ar pralaimime, mes visą laiką stengėmės žaisti iki paskutinio teisėjo švilpuko“, – po dvikovos pirmuoju sezono trofėjumi džiaugėsi „Sakalų“ treneris Nerijus Zabarauskas.

Būtent toks nusiteikimas padėjo „Sakalams“ iškovoti pergalę ir finale. Didžiąją rungtynių dalį lipę varžovams ant kulnų, mačo eigą savo naudai jie pakreipė tik paskutiniame kėlinyje.

VEF dar pirmavo 69:63, po to, kai uraganinėmis atakomis per vieną minutę surinko 7 taškus iš eilės.

Ar sėkmės, ar nesėkmės atveju, visą sezoną buvome kaip komanda. Nesvarbu, ar laimime, ar pralaimime, mes visą laiką stengėmės žaisti iki paskutinio teisėjo švilpuko.

Tačiau „Sakalai“ tada stojo į zoninę gynybą ir latviai sutriko. Tai padėjo vilniečiams spurtuoti 10:0 ir išsiveržti į priekį.

„Rungtynės – vertos finalo. Nepalūžome, nes ketvirtajame kėlinyje pradėjo gintis aikštės gynyba. VEF nuo to išsiderino, neturėjo priešnuodžių ir tuo pasinaudojome“, – pergalės receptus vardijo Zabarauskas.

VEF atkakliai laikėsi iki pat paskutinės minutės, kol Arvydo Šikšniaus dūris galutinai pribaigė Latvijos klubą. Iki mačo pabaigos likus žaisti 20 sekundžių, Šikšnius švystelėjo kamuolį link krepšio ir šis, atsimušęs nuo lentos, skrodė tinklelį.

Tai buvo paskutinė vinis į VEF karstą – rezultatas tapo 83:77 ir VEF nebeatsitiesė.

„Tiesiog neturiu žodžių“, – taip savo ir komandos pasirodymą įvertino naudingiausiu Vilniaus ekipos žaidėju išrinktas Šikšnius.

Užėmę pirmą vietą, dabar „Sakalai“ žais pereinamąsias rungtynes su Kėdainių „Nevėžiu“ – silpniausia Elitinio diviziono komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius