-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 13

Šalenga: aš nesu treneris (nuotraukos, atnaujinta 22.00 val.)

Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio pareigas per rungtynes su Vilniaus „Lietuvos rytu“ ėjęs Dainius Šalenga po jų neslėpė, jog krepšininkai, sužinoję ir apie Gvidono Markevičiaus pasitraukimą, patyrė šoką. Tuo tarpu Vilniaus „Lietuvos ryto“ strategas Rimas Kurtinaitis tikino, kad jo vadovaujama komanda neturėjo jokių šansų laimėti.
Dainius Šalenga
Dainius Šalenga / Aliaus Koroliovo nuotr.

Rungtynių eigą ir išsamią statistiką rasite ČIA.

Oficialiuose rungtynių protokoluose kaip vyriausiasis treneris įrašytas D.Šalenga prisipažino: tai, jog komanda žais be stratego, žaidėjai sužinojo tik ketvirtadienio rytą per treniruotę.

„Man pasakė, kad aš, kaip kapitonas, turiu būti treneris. Šiaip aš nesu treneris. Tiesiog niekas daugiau, be manęs, nuo suolo negali paimti minutės pertraukėlės“, – po rungtynių kalbėjo ekipos kapitonas.

D.Šalenga prisipažino, jog rungtynėms iš esmės vadovavo labiausiai patyrę žaidėjai: jis pats,  Marcusas Brownas ir Travisas Watsonas. Be to, pasak krepšininko, patarimais prie pergalės prisidėjo ir „Žalgirio“ sporto direktorius Šarūnas Sakalauskas.

„Taip, jis yra treneris, dirbęs daug metų. Jis buvo per treniruotes, buvo rūbinėje, buvo šalia suoliuko. Jo patarimai tikrai padėjo, – tvirtino D.Šalenga ir neslėpė, jog visi žalgiriečiai prieš mačą  buvo apimti lengvo šoko, bet suprato, kad nėra kur trauktis: – Mes tikrai ruošėmės ir visi labai norėjome laimėti. Šiandien tas buvo matyti aikštelėje. Malonu, kad daug žaidėjų įdėjo savo indėlį į pergalę.“

Papildyta 22 val. R.Kurtinaitis negailėjo gerų žodžių varžovams ir pareiškė, kad jo vadovaujamos komandos legionieriai žaidė itin prastai. Anot stratego, „Lietuvos ryto“ užsieniečiai jau laukia sezono pabaigos ir „nejaučia tos dvasios“.

„Norėčiau pagirti „Žalgirio“ vyrus, kurie mobilizavosi ir kovėsi puikiai. Galiu drąsiai pasakyti, kad neturėjome jokių šansų šiandien laimėti. „Žalgiris“ dar kartą įrodė, kad norint laimėti nereikia 15 žaidėjų. „Žalgiris“ žaidė labai racionaliai ir protingai. – kalbėjo R.Kurtinaitis. – Jonas Valančiūnas dar nėra subrendęs žaisti finaluose ir juos laimėti. Jam sudėtinga žaisti prie tiek daug žiūrovų. Bet jis atrodė vienas iš geriausių šiandien mūsų komandoje. Aišku, jeigu J.Valančiūnas geriausias, laimėti yra sunku.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius