Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 22

Šansas turėtų būti suteiktas 1–2 rezervinės rinktinės krepšininkams (nuotraukos)

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pamaina baigė kontrolinių rungtynių ciklą. Rinktinės treneriai patikrino krepšininkus, iš kurių, anot Roberto Kuncaičio, prie Klaipėdoje stovyklaujančios pagrindinės komandos turėtų prisidėti 1–2 žaidėjai.
Treneris R.Kuncaitis
Rinktinės treneris R.Kuncaitis liko patenkintas komandos rezultatais / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Jau kalbėjau su vyriausiuoju treneriu Kęstučiu Kemzūra, tačiau galutinio sprendimo, kurie krepšininkai prisdės prie pagrindinės rinktinės, šiandien dar nepriimsime. Turime parą laiko pagalvoti, – pasakojo ketvirtadienį į Lietuvą grįžęs K.Kemzūros asistentas R.Kuncaitis, vadovavęs rezervinės rinktinės žaidimui Kinijoje. – Pavardžių nenorėčiau minėti, tačiau į pagrindinę rinktinę pretenduoja 1–2 gynėjai.“

Šansas gali būti suteiktas A.Eitutavičiui

R.Kuncaitis prasitarė, kad šansas galbūt bus suteiktas daugiausia klausimų keliančioje įžaidėjo pozicijoje rungtyniaujančiam Arvydui Eitutavičiui. „Jo žaidimo kreivė su kiekvienomis varžybomis kilo. Paskutinėse rungtynėse jis pademonstravo brandžiausią, solidžiausią žaidimą ir paliko gerą įspūdį. Manau, gal ir suteiksim jam šansą“, – kalbėjo R.Kuncaitis.

Pats A.Eitutavičius nebuvo linkęs spėlioti dėl savo ateities. „Žiūrėsime, kaip treneriai nuspręs. Ar esu vertas, ar nevertas pirmosios rinktinės, – sakė 27 metų krepšininkas, praėjusį sezoną su Šolė „Basket“ klubu tapęs Prancūzijos čempionu. – Buvo sunku įsivažiuoti, tačiau jaučiu, kad mano sportinė forma gerėja dienomis.“
 

M.Kuzminskas didelių vilčių nepuoselėja

Vienu rezervinės rinktinės lyderių Kinijoje buvęs Mindaugas Kuzminskas (vid. 11,4 taško) grįžęs į Lietuvą teigė nepuoselėjantis didelių vilčių jau šiemet praverti pagrindinės komandos duris.

„Reikia į viską žiūrėti realiai – per daug didelių vilčių neturiu. Viliuosi, Lietuva kuo geriau pasirodys pasaulio krepšinio čempionate Turkijoje, – kalbėjo Kauno „Žalgirio“ puolėjas. – Kinijoje pralaimėtuose mačuose koją mums kišo treniruočių trūkumas ir varginantys skrydžiai. Labai aktyviai kinus palaikė ir jų žiūrovai, kurie buvo tarsi šeštasis žaidėjas. Tačiau per paskutį mačą, kai geriau susižaidėme, rodėme kur kas geresnį krepšinį nei pradžioje.“

Liko patenkintas rinktinės žaidimu

Vos per savaitę Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pamaina Kinijoje žaidė penkis mačus. Iš pradžių du kartus triuškinama persvara (107:81 ir 84:68) buvo nugalėta iš CBA lygos žaidėjų sudaryta komanda, tada buvo du pralaimėjimai (82:86 ir 77:81) nacionalinei Kinijos rinktinei ir revanšas (79:68) per paskutines rungtynes.

„Į Kiniją skridome su šiokia tokia baime. Po pirmo etapo Anglijoje, kur laimėjome du mačus, į pagrindinę rinktinę išleidome Renaldą Seibutį ir Martyną Andriuškevičių, todėl atrodė, kad Kinijoje tapsime patrankų mėsa. Tačiau taip nenutiko. Krepšininkai pagirtinai kovėsi visose rungtynėse. Likau labai jais patenkintas“, – gyrė R.Kuncaitis.

„Kinijos rinktinė atrodė atjaunėjusi. Juos treniruoja naujas amerikietis strategas (Bobas Donewaldas jaunesnysis, – aut. past.). Jiems trūko trijų pagrindinių žaidėjų, taip pat kelių krepšininkų, kurie dalyvavo NBA vasaros stovykloje“, – pridūrė A.Eitutavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius