Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 01

Saulius Štombergas grįžo į krepšinio aikštelę

Europos čempionas ir olimpinių žaidynių prizininkas Saulius Štombergas grįžo į krepšinio aikštelę. Nors 36 metų puolėjas po praėjusio sezono baigė profesionalo karjerą, vis dar nepamiršo, kaip reikia žaisti krepšinį, – mėgėjų varžybose buvo rezultatyviausias savo ekipoje.
Finalinė kova
Profesionaliai krepšinį Saulius Štombergas paskutinį kartą žaidė praėjusiame sezone, kai vilkėjo Kazanės „Unics“ komandos marškinėlius. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Saulius Štombergas į aikštelę išbėgo mėgėjų „Švyturio“-Kauno krepšinio lygos pirmenybių rungtynėse ir padėjo komandai „Top Sport & ARX Baltica“ kovoti su „JAZZ-Diremta“ ekipą. Tiesa, po dramatiškos kovos pergalę 88:92 šventė „JAZZ-Diremta“ komanda.

Puikiai žaisdamas Saulius Štombergas, įrodė kad dar turi parako ir su juo vis dar reikia varžovams skaitytis krepšinio aikštelėje. Krepšininkas per 36 minutes pelnė 25 taškus, atkovojo 3 atšokusius kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei surinko 17 naudingumo balų.

Priminsime, kad profesionaliai vienas geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkų paskutinį kartą žaidė praėjusiame sezone, kai vilkėjo Kazanės „Unics“ (Rusija) komandos marškinėlius. Beje, krepšininkas sportbačius ant vinies šią vasarą pakabino jau antrą kartą. Prieš tai profesionaliose varžybose jis nekovojo nuo 2008 metų, bet 2009-aisiais grįžo į aikštelę.

Rezultatyviausi žaidėjai

„Top Sport &ARX Baltica“: S.Štombergas 25, V.Stiga 21 (36 naudingumo balai), D.Baziukas 14.

Birštono „Jazz-Diremta 2“: Ž.Krupskis 38 (38 naudingumo balai), M.Balčiūnas 25, D.Domarkas 10.

Trenerių komentarai

Po varžybų nugalėtojų treneris R.Kazulis sakė: „Turėjome rimtą reikalą. Varžovai buvo patyrę, savo gretose turėjo mums visiems puikiai pažįstamų žaidėjų. Pergalę lėmė jaunimo nusiteikimas, ryžtas ir darbas, kurį žaidėjai atliko aikštelėje. Be išimties esu visais patenkintas. Visi, išėję į aikštę, stengėsi ir darė, ką galėjo. Nelabai viskas pavyko, bet vien už darbą visiems galėčiau parašyti dešimtuką. Varžovas gal nepataikė lemiamų metimų arba kartais tiesiog nepataikė, bet matėte, braižas varžybų išėjo toks...“

Paklaustas, ar komanda stengėsi žaisti greičiau, treneris atsakė: „Taip. Ne paslaptis, kad stengėmės atkirsti kraštus nuo perdavimų. Stengėmės atskirti jų įžaidėją nuo komandos, dėl to sutriko jų komandinis žaidimas. Visa kita – gynėmės ir bėgome į greitą puolimą.“

Pralaimėjusių treneris V.Jurgilas sakė: „Buivo labai įtempta kova ir nugalėjo jaunimas.“ Paklaustas, ko trūko iki pergalės, treneris teigė, kad ištvermės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius