Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 13

Sausakimšame „Stars & Legends“ bare – filmo „Kita svajonių komanda“ pristatymas išskirtinei publikai

Sausakimšas „Stars & Legends“ sporto baras „Šarūno“ viešbutyje tapo istorinio įvykio liudytoju. Vasario 13 dieną pirmą kartą Lietuvos publikai, tiesa – išskirtinei, buvo pristatytas filmas „Kita svajonių komanda“ („The Other Dream Team“).
Arvydas ir Ingrida Saboniai
Arvydas ir Ingrida Saboniai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Filmą, pasakojantį apie Lietuvos krepšininkų kelią į 1992-ųjų olimpines žaidynes Barselonoje, sukūrė Amerikos lietuvių šeimoje augęs režisierius Marius Markevičius.

„Kita svajonių komanda“ premjeroje dalyvavo patys istorijos herojai – krepšininkai Arvydas Sabonis, Šarūnas Marčiulionis, Valdemaras Chomičius, Artūras Karnišovas, olimpinė slidinėjimo čempionė Vida Vencienė, aktorius Ramūnas Rudokas, prezidentas Valdas Adamkus, buvęs Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas Vytautas Landsbergis, premjeras Andrius Kubilius, kiti politikai bei kviestiniai svečiai.

„Esu sužavėtas filmo. Mylėjau Lietuvą, bet dabar myliu dar labiau. Pasižiūrėjau tuos istorinius kadrus, kai visa tauta siekė laisvės ir ėjo į priekį. Visa tai sujungta su krepšiniu, ko mes siekėme aikštelėje, ką mes norėjome įrodyti, būdami SSRS rinktinėje ir sakydami, kad esame lietuviai. Kad esame iš Kauno. Šis junginys duoda impulsą dar didesnei meilei“, – po filmo premjeros kalbėjo V.Chomičius.

„Geras filmas. Prisiminti tuos įvykius visuomet labai malonu. Filmas visko pilnas – ir juoko, ir liūdesio, visko. Manau, tai gera dovana Lietuvai, jaunimui, nes tai tarsi maža istorijos pamokėlė“, – kalbėjo A.Sabonis.

„Būtų labai ilgas pokalbis... – premjeroje nedalyvavęs, bet telefonu paprašytas pasidalinti prisiminimais apie 1992-uosius, kalbėjo Rimas Kurtinaitis. – Lietuva po labai ilgos pertraukos olimpinėse žaidynėse dalyvavo kaip nepriklausoma valstybė. Tai savaime labai didingas įvykis. Manau, tai didžiausias įvykis mano gyvenime. Aš prisimenu, kaip ponas V.Landsbergis prieš išlydėdamas į olimpiadą mums įteikė pasus ir palinkėjo sėkmės. Aš labai džiaugiuosi, kad sėkmė nuo mūsų tuomet nenusisuko.“

Filmo premjera JAV įvyko sausio pabaigoje „Sundance“ filmų festivalyje. Kino teatruose, planuojama, filmas pasirodys rugsėjo mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius