-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 29 /21:10

Sergejaus Jovaišos vedama LKL rinktinė įveikė moteris, Kęstutis Kemzūra džiaugėsi „Žvaigždžių diena“

LMKL „Žvaigždžių dienos“ krepšinio rungtynėse Lietuvos krepšinio lygos (LKL) vyrų komanda paskutinėmis sekundėmis 61:60 palaužė LMKL žvaigždžių rinktinę. Naudingiausiais komandų žaidėjais pripažinti Kauno „Baltų“ krepšinio klubo direktorius Sergejus Jovaiša ir Vilniaus „Kibirkšties-Tichės-IKI“ puolėja Kristina Vengrytė. Juos apdovanojo LKF prezidentas Arvydas Sabonis ir LMKL prezidentas Algirdas Butkevičius.
LMKL Žvaigždžių diena
LMKL Žvaigždžių diena / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Nesustabdėme Jovaišos – jis labai stiprus žaidėjas, – tokią pralaimėjimo priežastį įvardijo K. Vengrytė. Ir juokaudama pridūrė:  – Neperžiūrėjome vaizdo įrašo ir nepasirengėme jo gynybai.“

„Vyriška jėga ir patirtis padarė savo. Stengėmės, bet pasisaugodamos traumų nežaidėme savo tikro žaidimo. O vyrai gal norėjo kažką įrodyti?.. Buvo smagu žaisti, bet norėčiau atsirevanšuoti“, – pridūrė K.Vengrytė.

Rungtynėse, kurios vyko tris kėlinius, netrūko intrigos ir permainingos kovos, kartu – ir geros nuotaikos. Akivaizdu, kad vyrai labai norėjo laimėti. Po mačo S. Jovaiša pripažino, kad sportinis charakteris niekur nedingęs. „Labiausiai norėjau, kad mačas baigtųsi lygiosiomis, bet nepavyko“, – juokėsi buvęs pasaulio čempionas. Ir pridūrė: „Lengva nebuvo. Pliaže gulėti lengva, o aikštelėje lengva nebūna.“

LKL komandos treneris Kęstutis Kemzūra juokavo, kad prieš kelias dienas rimtai pasikalbėjo su S. Jovaiša ir jam pavyko jį nuteikti kovai.

– Treneri, ar nenustebino auklėtinių fiziniai sugebėjimai?

– Ne, nenustebino. Vyrai sportuoja ir palaiko tą formą. Nėra tokie greiti ir šoklūs, turi mažiau ištvermės, tačiau stiprūs, manau, išliks dar daug metų.

– Kas geresnis krepšinio ekspertas – S.Jovaiša ar L.Kvedaravičius?

– Oi, ne manęs reiktų klausti. Čia jie turėtų patys išsiaiškinti. Per sudėtingas klausimus.

– Bet prieš leisdamas juos į aikštelę prisiminėte jų komentarus apie Lietuvos rinktinę?

– Aš nelabai tuos komentarus skaitau. O dėl žaidimo laiko niekas nesiskundė.

„Kalbant rimtai, nesu didelis „Žvaigždžių dienų“ gerbėjas, kalbant apie dalyvio statusą. Esu buvęs Rusijos legionierių komandos treneriu, bet žaidimui padaryti įtakos negali, didelės motyvacijos nėra, o pralaimėti vis tiek nesinori.  Tačiau man ši puikiai organizuota šventė labai patiko, vyko įdomūs konkursai, kurie kėlė daug emocijų, o moterys demonstravo puikų taiklumą. Įvertinus ir pramoginę programą, galima sakyti, kad tai – vykęs kultūrinis renginys“, – kalbėjo K.Kemzūra.

LMKL rinktinei atstovavo šios žaidėjos: Rima Valentienė, Tatsiana Likhtarovič (Kauno „VIČI-Aistės“), Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė (Kauno r. „Sirenos“), Kristina Vengrytė (Vilniaus „Kibirkštis-Tichė-IKI“), Monika Grigalauskytė (Klaipėdos „Lemminkainen“), Jurga Budrytė („Utena“), Jolanta Marmienė („LKKA-Aistės“), Ligita Kinkevičienė (Marijampolės „Sūduva“) ir Sandra Baliutavčiūtė (Šiaulių „Rūta“). Komandos treneriai – Linas Šalkus („Sirenos“) ir Birutė Dominauskaitė („Rūta“).

LKL vyrų komandai atstovavo: Sergejus Jovaiša (Kauno „Baltų“ direktorius), Linas Gilys (LKL generalinis direktorius), Linas Kvedaravičius (Vilniaus „Sakalų“ sporto direktorius), Naglis Jaruševičius (Prienų „Rūdupio“ prezidentas), Vitoldas Masalskis (Kauno „Žalgirio“ sporto direktorius), Arvydas Gronskis (Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris-asistentas), Mindaugas Kildišius (Molėtų „Ežerūnas-Karys“). Pastarasis buvo ir K. Kemzūros asistentu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius