-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 23

Sergejus Jovaiša apie Vladimiro Romanovo ketinimus įsitrinti į „Žalgirio“ legendas: „Gal pamiršo, kad rinkimai jam baigėsi?“

Legendiniai krepšinio mūšiai sekmadienį į Kauną grįš su dviguba porcija. Maskvos CSKA prieš Kauno „Žalgirį“. Vienas mačas oficialus, kitas – tik šventė. Pastarosios dalyvis Sergejus Jovaiša nekantrauja aikštėje susitikti su savo bendražygiais devintajame dešimtmetyje, bet nesupranta, kaip žalgiriečių gretose atsidūrė Vladimiro Romanovo pavardė.
Rungtynių akimirka
Sergejus Jovaiša / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Gal tai koks šposas ar reklaminis triukas?“ – spėliojo S.Jovaiša. Praeityje garsus krepšininkas mėgino rasti atsakymą, kodėl  Kauno „Žalgirio“ savininkas V.Romanovas sekmadienį apsivilks „žaliai-baltus“ marškinėlius.

„Čia įdomi išimtis, tik nežinau su kuo ji susijusi. Matyt, tai Romanovo noras pasirodyti. Gal jis pamiršo, kad rinkimai jam jau baigėsi. Kita vertus, jis labai entuziastingas, visur veržiasi dalyvauti, todėl matyt ir čia norėjo dalyvauti“, – kalbėjo 57-erių S.Jovaiša.

Bet jis neprieštarauja, jog V.Romanovas žaistų istoriją menančiose rungtynėse. „Aikštelėje vietos atsiranda, o ir ant suolelio pasėdėti gali kiekvienas“, – šypsojosi krepšinio specialistas.

Jaučiamės išdidžiai prieš savo priešininkus.

Kas be ko, didžiausiu rungtynių tarp legendinių Maksvos CSKA ir „Žalgirio“ komandų herojumi taps Arvydas Sabonis, kuris laikinosios sostinės klubo marškinėlius paskutinį kartą vilkėjo 2004 metais.

„Bus labai įdomu pamatyti Sabą, kaip matėte šią vasarą jis padėjo treniruotis mūsų rinktinės vyrams, tad jo forma vis dar puiki. Rungtynės tikrai bus ypatingos, jos prilygs šventei. Jaučiamės išdidžiai prieš savo priešininkus, nes paskutinius trejus metus juos nugalėjome“, – pasakojo S.Jovaiša.

„Aš daug nesitreniruoju, tačiau kasmet dalyvauju Europos ar pasaulio veteranų čempionatuose, Lietuvos veteranų pirmenybėse. Jei niekas nedengia, galiu pataikyti“, – geros nuotaikos nestokojo būsimų rungtynių žaidėjas.

Kartu su juo rungtyniauti turėtų ir Vitoldas Masalskis, Algirdas Linkevičius, Mindaugas Arlauskas, Virginijus Jankauskas, Arvydas Venclovas, Darius Laskys. Žalgiriečių treneriais, kaip ir auksiniais laikais, bus Vladas Garastas ir Henrikas Giedraitis.

CSKA ekipoje rungtyniaus Sergėjus Tarakanovas, Anatolijus Myškinas, Heino Endenas, Aleksandras Meleškinas, Viktoras Berežnojus, Igoris Kudelinas, Valerijus Tkačenka. Pastarasis dėl sveikatos problemų aikštėje turėtų pasirodyti tik simboliškai. Pranešama, kad tariamasi ir su Valerijumi Tichonenka, o Rusijos klubą treniruos latvis Igoris Migliniekas.

Susitikimas tarp auksinių laikų „Žalgirio“ ir CSKA veteranų Kauno „Žalgirio“ arenoje prasidės 12.30 val. 

Norite sužinoti daugiau sporto naujienų, pamatyti išskirtinių kadrų ir vaizdo įrašų, ar dalyvauti diskusijose bei konkursuose? Prisijunkite prie mūsų socialiniame tinkle „Facebook“ – 15min Sportas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius