-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 10

Sergejus Jovaiša: Šiuo metu Lietuvos rinktinei trūksta aukšto lygio krepšininkų

Legendinis krepšininkas Sergejus Jovaiša pastebėjo, kad pastaraisiais metais Lietuvoje neužauga daug aukšto lygio žaidėjų, todėl šiuo metu didžiausia Lietuvos rinktinės viltis yra vis dar bręstantis Jonas Valančiūnas.
Sergejus Jovaiša
Sergejus Jovaiša

„Kitas pasaulio ekipas papildo jauni ir talentingi krepšininkai. Lietuvoje gerokai užsitęsė laikotarpis, kai neužauga nauji lyderiai ir žvaigždės. Pirmasis toks yra būtent Jonas, aplink kurį ateityje turėtų būti formuojamas visas rinktinės žaidimas“, – 15min.lt tvirtino S.Jovaiša.

Kitais metais ekipai neatstovaus ne vieną skambią pergalę iškovoję veteranai. Karjeros saulėlydžius pasitinkantys Šarūnas Jasikevičius, Rimantas Kaukėnas ir Darius Songaila nusprendė daugiau neatstovauti rinktinei.

Anot S.Jovašos, suformuoti naują komandą Slovėnijoje vyksiančiam Europos čempionatui bus sunku: „Neturime daug subrendusių žaidėjų, kad galėtume keisti pusę ar trečdalį rinktinės sudėties. Manau, kad kitais metais komandos branduolys dar išliks.“

Jis pažymėjo, kad Londono olimpinėse žaidynėse lietuviams labiausiai trūko pajėgaus vidurio puolėjo. Šioje pozicijoje daugiausia žaidė Darius Songaila, kurio tikroji pozicija yra sunkusis krašto puolėjas. 

„Spragą turėjo lopyti kitų pozicijų krepšininkai. Jeigu atsiras pajėgus centras, išsiplės komandos arsenalas ir atsiriš rankos kitiems žaidėjams. Reikia, kad subręstų J.Valančiūnas ir atrodytų bent jau taip, kaip rungtyniavo su rusais. Jis turi žaisti stabiliai bei pelnyti daugiau taškų“, – teigė 1982 m. pasaulio čempionas.

S.Jovaiša pabrėžė, kad rinktinės trenerių štabui privalo būti brangus kiekvienas žaidėjas: „Praėjusiais metais vietoje traumuotų Lino Kleizos ir Jono Mačiulio labai reikėjo kažko (Ramūnas Šiškauskas. – red.). O tas kažkas buvo Maskvoje, nekeitė savo žodžių ir neatvažiavo. Šiuo metu Lietuvos rinktinei trūksta aukšto lygio krepšininkų, todėl kiekvieną svarbu įtraukti į komandos žaidimą. Jeigu tai pasiseks, išlaikysime neblogą rinktinę.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius