Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 06 16

Sergejus Jovaiša: „Sunkių akimirkų nemačiau, nes makedonai demonstravo ūkišką krepšinį“

Nors Lietuvos rinktinė kontrolinių rungtynių maratoną pradėjo pralaimėjimu Makedonijos komandai, krepšinio ekspertas Sergejus Jovaiša pirmosios nesėkmės nesureikšmino. Vis dėlto legendinis krepšininkas pripažino esąs nusivylęs prastu žaidimu lemiamomis akimirkomis.
Sergejus Jovaiša
Sergejus Jovaiša

Likus trims minutėms iki ketvirtojo kėlinio pabaigos rezultatas buvo lygus – 69:69. Tačiau per likusį laiką tiksliau rungtyniavę svečiai lietuvius privertė kapituliuoti – 74:78.

„Makedonai neturi teisės mūsų taip maudyti. Į jų krepšį mūsų ekipa turėtų įmesti ne mažiau kaip 80-85 taškus, – įsitikinęs krepšinio ekspetas. – Nesant geležinei gynybai varžovai pelnė daug lengvų taškų. Ypač kai baigdavosi atakai skirtas laikas. Lietuviai gerai ginasi 20 sek., bet po to nebesusigaudo situacijose. Tai yra susižaidimo trūkumas.“

15min.lt S.Jovaiša įvardijo pralaimėjimo priežastis. Jis išskyrė trijų krepšininkų žaidimą ir gyrė komandos kūrybiškumą puolime.

Apie klaidas: Lietuvos rinktinės darkymasis, draskymasis ir nedarnumas yra komandoje atsiradusių naujokų pasekmė. Su ekipos senbuviais išleidus bent vieną naujoką gali atsirasti daug pakitimų. Nors buvo labai aiškus treniruočių pobūdžio žaidimas su daug keitimų, pagrindinių derinių įteisinimu, silpna individualia gynyba ir komunikacijos trūkumu, su tokia sudėtimi ir trenerių testais buvo galima siekti pergalės. Norint, kad tave testuotų ir antrą, ir trečią sykį, reikia nusipelnyti per pirmą kartą. Šiandien ne visi to nusipelnė. Tačiau tai pradinė stadija, kurioje geresnio žaidimo sunku tikėtis. Bet norėjosi, kad ir prie tokių sąlygų būtų laimėta. Daug žmonių, žiniasklaida, išskirtinis dėmesys rungtynėms ir atsakomybė kai kuriems žaidėjams pakišo koją. Ne visi atrodė taip, kaip norime ar esame įpratę matyti rimtuose mačuose.

Apie geriausius žaidėjus: Tai, ko mes laukiame, pademonstravo tik gerai į žaidimą įsijungęs Adas Juškevičius, pakankamai normaliai rungtyniavęs Jonas Valančiūnas ir ketvirtajame kėlinyje persilaužimą lėmęs Linas Kleiza. Sunkiomis akimirkomis pamatėme tipišką Lino įsijungimą. Tiesa, sunkių akimirkų nemačiau, nes makedonai daugiau ar mažiau žaidė atsipalaidavę, demonstravo ūkišką krepšinį. Tačiau jie mus pergudravo ir tiksliau atakavo. Pralaimėjimą nurašykime į treniruočių pobūdžio rungtynes ir nesukime sau galvų. Kuo daugiau trūkumų, tuo daugiau darbo K.Kemzūrai, tuo daugiau nesklandumų bus pašalinta ateityje.

Apie stipriąsias puses:  Mūsų stiprybė – geras puolimas. Tam tikru metu galėjome atsiplėšti,  tačiau reikės išmokti išlaikyti persvarą. Šį kartą trūko laimės, buvome atsipalaidavę, tačiau lietuvių fizinė forma yra gera. Labai sveikintina tai, kad susikuriame progas puldami. Tiesa, jų neišnaudojome. Reikia tikėtis, kad svarbiose rungtynėse, kai susikaupimas bus maksimalus, rinktinė prieš išorinį spaudimą atsilaikys.

Apie lyderį: L.Kleiza blykstelėjo tada, kada reikėjo. Galėjome pirmauti anksčiau ir užbaigti rungtynes kontroliuodami situaciją. Jeigu Linas būtų gerai pradėjęs mačą, būtų parodęs pavyzdį ir pasakęs: „Vyrai, šiandien turime atrodyti labai rimtai“, veikiausiai rezultatas būtų teigiamas. Tačiau rinktinėje turės pasireikšti visi, ne tik L.Kleiza. Jeigu galvosime  ir žaisime tik per jį, galime sužlugti. Sunkiomis akimirkomis Linas suras save ir pasirodys lyderiu iš gerosios pusės. Tikiu, kad jis bus toks, koks buvo pasaulio čempionate Turkijoje. Neabejoju, kad tinkamu laiku L.Kleiza įsijungs. Svarbiausia, kad kiti įneštų apčiuopiamą naudą, kad komanda būtų kaip kumštis. Svarbu, kad visi kiekvienoje situacijoje atidirbtų ir puolant, ir ginantis.   

Apie naujokus: Deivido Dulkio pasirodymas buvo katastrofiškai nesėkmingas. Krepšininkas nejaučia žaidimo, jį smaugia psichologinis spaudimas. Jis galvoja apie tai, koks ir kur bus ateityje. Todėl D.Dulkys šio egzamino neišlaikė. Antanas Kavaliauskas niekada nebus lyderis. Jis padedantysis žaidėjas. Tačiau norėtųsi, kad ir padedamas jaustųsi tvirčiau. Švelniai tariant, abu žaidėjai atrodė blankiai. Galbūt jie perdegė, bet dar vieną kartą juos pabandys tikrai. Dviems žaidėjams, kurie neaišku, ar išsikovos vietą dvyliktuke, laiko lieka labai mažai. Kitose rungtynėse jiems būtina gerai pasirodyti.

Rungtynių vaizdo reportažas:

VIDEO: Lithuania 74:78 Macedonia | www.svyturioarena.lt | KLAIPEDA 2012

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius