-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 18

Šeštadienį gatvės krepšinio turnyre Vilniuje bus kovojama dėl kelialapio į pasaulio čempionatą

Šeštadienį Vilniuje prie prekybos ir pramogų centro „Ozas“ vyksiančio trijulių krepšinio turnyro nugalėtojams pasirengti Ispanijoje vyksiančiam antrajam pasaulio taurės „3x3“ turnyrui padės buvęs Lietuvos jaunių rinktinės strategas Darius Dikčius.
Varžybų akimirka
Gatvės krepšinis / V.Grigo nuotr.

Lietuvos krepšinio federacijos ir „FIBA Europe“ rengiamame gatvės krepšinio turnyre komandos varžysis ant aukščiausio lygio dangos, o varžybų nugalėtojams atiteks neeilinė galimybė ginti Lietuvos garbę rugsėjo 28-30 d. Ispanijoje vyksiančiame „3x3“ turnyre, kuriame dalyvaus stipriausios pasaulio komandos.

Pretenduoti į pagrindinį varžybų prizą galės tik 1994-1995 m. gimusios vaikinų ir merginų komandos, o kartu su jomis į Ispaniją vyks ir patarimus dalins komandos strategu paskirtas D. Dikčius.

2010 m. pasaulio jaunių (iki 17 m.) vaikinų krepšinio čempionate su Lietuvos rinktine ketvirtąją vietą iškovojęs strategas jau yra dirbęs su trijulių rinktinėmis ir puikiai išmano šių turnyrų subtilybes.

2010 m. netrukus po pasaulio pirmenybių D. Dikčius kartu su keturiais jaunaisiais Lietuvos krepšininkais vyko į jaunimo olimpines žaidynes Singapūre, kur krepšinio turnyras buvo surengtas „3x3“ formatu. Jame D. Dikčiaus treniruojama Lietuvos rinktinė iškovojo penktąją vietą, o kelią medalių link jai ketvirtfinalyje užkirto vėliau čempionų vardus iškovojusi Serbijos trijulė.

„Tokiose varžybose labai daug kas priklauso nuo individualaus krepšininkų meistriškumo, gero kūno ir sumanumo. Singapūre čempionų titulą iškovojusios Serbijos rinktinės žaidėjai buvo dviejų metrų ūgio ir puikiai keitėsi ginamaisiais“, – pasakojo D. Dikčius.

Šeštadienį Vilniuje vyksiančiose trijulių varžybose komandos varžysis ant specialiai įrengtos dangos su moderniais krepšiais ir laiko skaičiavimo sistemomis. Net šešias turnyrui skirtas aikštes į Vilnių atvežė „FIBA Europe“ sunkvežimiai.

Tokios aikštės Lietuvoje pirmą kartą buvo išbandytos per 2011 m. rudenį mūsų šalyje vykusį Europos vyrų čempionatą. Tuomet „FIBA Europe“ Kaune surengė parodomąjį turnyrą, kuris sulaukė itin šiltų jame rungtyniavusių žaidėjų atsiliepimų. Vienas didžiausių šių aikštelių privalumų – kur kas didesnė traumų prevencija nei rungtyniaujant ant asfalto. Be to, rungtynės ant specialios dangos gali vykti net lyjant lietui.

Turnyro Vilniuje dalyviai varžysis septyniose amžiaus grupėse, o kiekvienai turnyre dalyvaujančiai komandai bus įteikti keturi reversinių krepšinio aprangų komplektai.

Turnyro nugalėtojai bus pakviesti apsilankyti „TonyResort“ poilsio ir pramogų parke su nakvyne, jiems taip pat atiteks vertingi Lietuvos krepšinio federacijos prizai. Visiems turnyro dalyviams bus padovanotos reversinės krepšinio aprangos. Savo draugus palaikysiantys gerbėjai turės galimybę dalyvauti įvairiuose konkursuose.

Turnyre triumfavusios aštuoniolikmečių vaikinų ir merginų komandos paskutinį rugsėjo savaitgalį bus nuskraidintos į Madridą ir atstovaus Lietuvai pasauliniame trijulių turnyre.

Turnyro dalyviai galės varžytis šiose amžiaus grupėse:

1. U14 M (gimusios 1998 m. ir jaunesnės merginos)
2. U14 V (gimę 1998 m.ir jaunesni vaikinai)
3. U16 M (gimusios 1996 m. ir jaunesnės merginos)
4. U16 V (gimusios 1996 m. ir jaunesni vaikinai)
5. U18 M (gimusios 1994 m. ir jaunesnės merginos)
6. U18 V (gimę 1994 m. ir jaunesni vaikinai)
7. gimę 1993 m. ir anksčiau

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius