Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 21

Sezonui artėjant: svarbiausi žaidėjų pasikeitimai LMKL komandose

Penkios Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) komandos prieš naują sezoną į savo paraiškas įtraukė žaidėjas iš užsienio.
Sandra Linkevičienė
Sandra Linkevičienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Krepšinis

Legionierių tikrai turės Kauno „VIČI-Aistės“, Klaipėdos „Lemminkainen“, Kauno rajono „Laisvė“, Šiaulių „Rūta“ ir Marijampolės „Sūduva“. Visos naujai atvykusios žaidėjos – iš artimojo užsienio. 

Manto Šerniaus ir Jurgitos Virbickienės treniruojamos „VIČI-Aistės“ išsaugojo branduolį, o didžiausias tarpsezonio laimėjimas – geriausios praėjusių metų Lietuvos krepšininkės Sandros Linkevičienės susigrąžinimas iš Rusijos. Gynėjų gretas papildys trys jaunos krepšininkės – Mantė Kvederavičiūtė, Santa Okockytė ir baltarusė Tatjana Liktarovič. LMKL čempiones turėtų sustiprinti ir dvi aukštaūgės – Vaida Sipavičiūtė ir latvė Aija Putnina.

Kauno „VIČI-Aistes“ paliko Aušra Bimbaitė, Marina Solopova, Kristina Alminaitė, Kristina Vengrytė, Giedrė Paugaitė.

„Lemmininkainen“ papildė dvi iš Jungtinių Amerikos Valstijų grįžusios žaidėjos – Sandra Vaitkutė ir Julita Bungaitė.

24 metų 196 cm ūgio vidurio puolėja Sandra Vaitkutė iki 2003-iųjų atstovavo Šilutės sporto mokyklai. Po to išvyko į JAV. 2006-aisiais ji baigė vidurinę mokyklą, 2006-2008 m. studijavo Maino universitete, o 2008-2011 m. – Gardner-Webbo universitete.

24 metų 188 cm ūgio Julita Bungaitė 2006-2008 m. mokėsi Teksaso koledže, 2009-2011 m. studijavo Havajų universitete. Prieš išvykdama į JAV krepšininkė žaidė Vilniaus „Teo“ (2004-2005 m.) ir „Lintel 118“ (2005-2006 m.).

Iš „LKKA-Aisčių“ į „Lemmininkainen“ perėjo Kristė Druskytė. Uostamiesčio ekipą paliko Irma Raugaitė ir Eglė Žygelytė, persikėlusios į Uteną, taip pat aukštaūgė Laura Pavilonytė.

„Lemmininkainen“ vyriausiuoju treneriu šiais metais bus Dalius Ubartas. Jis į komandą grįžo po dvejų metų pertraukos.

Vilniaus MRU sustiprino Kristina Vengrytė iš „VIČI-Aisčių“ ir iš „Utenos“ atvykusi Diana Žintikaitė.

Ryškiai atjaunėjusią Kauno rajono „Laisvės“ ekipą bandys tempti dvi ukrainietės – Katerina Dorogobuzova ir Ina Faskhudinova.

 „Utena“ išsaugojo komandos branduolį.

Panašu, kad autsaiderių vaidmens bandys atsikratyti Šiaulių „Rūta“, kurią sustiprino Sandra Baliutavičiūtė ir dvi labiau patyrusios baltarusės – Olga Kapylova ir Olga Ziuzkova.

Jauną lygos naujokių komandą „Sūduva“ turėtų tempti į Marijampolę sugrįžusi Ligita Kinkevičienė, paramos tikimasi ir iš legionierių – rusių Margaritos Bulanovos ir Liudmilos Malcevos bei baltarusės Tatjanos Melnikovos.

Naujosios Kauno rajono „Sirenų“ komandos lydere turėtų būti Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė, sugrįžusi į Lietuvą iš Prancūzijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius